Memur, rüşvetten 3 yıl 4 ay hapis cezası aldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2007 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne Gümrük ve Muhafaza Eski Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci, rüşvet olarak cep telefonu aldığı gerekçesiyle 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kapıkule'de kira sözleşmesi dolan gümrüksüz satış mağazalarının (free-shop) yöneticilerinden sözleşmenin uzatılması karşılığı rüşvet olarak cep telefonu aldığı iddiasıyla yargılanan Edirne Gümrük ve Muhafaza eski Başmüdürü İbrahim Halil Ekinci ve rüşvet verdiği iddai edilen iki free-shop yöneticisi, "rüşvet almak ve vermek" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Ekinci ile Monet A.Ş. yöneticileri Murad Eraslan, Oktay Üvez ile avukatları hazır bulundu. Sanık avukatları, mahkeme heyetinin karar vermeden önce, dinlenen cep telefonu tutanakları üzerindeki tutarsızlıklardan dolayı geçerli delil olamayacağını belirterek, "rüşvet almak veya vermek" için hiçbir gerekçenin olmadığı üzerinde durdu.

Mahkeme heyeti savunmadan önce Edirne Gümrük ve Muhafaza Eski Başmüdürü Ekinci'ye son sözünü sorduğunda Ekinci, "Ben tüm yaşamım boyunca tek kuruş rüşvet almadım. Mahkememiz, hakkımda atılan iftiralara bir cevap verecektir. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum" dedi.

Oktay Üvez ve Murad Eraslan da haklarındaki suçların düşmesini ve beraatlerini istedi.

Mahkemede, rüşvet aldığı sabit görülen Ekinci'nin 4 yıl hapis cezasına ancak mahkeme boyunca iyi halden 6'da 1 oranında indirim yapılarak 3 yıl 4 ay hapis cesasına çarptırılmasına oy birliği ile karar verildi.

Üvez ve Eraslan ise rüşvet vermek suçundan ayrı ayrı 4'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. İki sanık hakkında da iyi halden yapılan indirimlerin ardından 3 yıl 4'er ay hapis cezası kararı çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber