Bekçilere müjde

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çarşı ve mahalle bekçilerinin kadroları ?Yardımcı Hizmetler Sınıfı?ndan çıkarılıp, ?Emniyet Hizmetleri Sınıfı?na geçirilecek. Böylece bekçiler ek göstergeden ve fiili hizmet zammından yararlanmış olacaklar

MALIMIZI ve canımızı emanet ettiğimiz bekçiler, nihayet yıllardır haykırdıkları sesi duyurdular. Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda daha az maaş alan ve fiili hizmet zammından faydalanamayan bekçiler için adım atıldı.

AKP Eskişehir Milletvekili Muharrem Tozçöken'in, ?Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' Meclis İçişleri Komisyonu'nda çarşamba günü masaya yatırılacak. Teklif, çarşı ve mahalle bekçilerinin görev ve sorumlulukları ile uygun düşmeyen Yardımcı Hizmetler Sınıfından çıkarılarak görev ve sorumluluklarına uygun olan, Emniyet Hizmetleri Sınıfına geçirilmesini öngörüyor. Bekçiler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre ?Emniyet Hizmetleri Sınıfı?nda sayılmıyor. Teklif ile birlikte ?Emniyet Hizmetleri Sınıfı?nın içerisine çarşı ve mahalle bekçileri de alınacak.

Polis haklarından yararlanacak

Teklifin kabul edilmesi halinde ek göstergeden faydalanamayan çarşı ve mahalle bekçileri, bu haktan yararlanacak. Ayrıca sürekli gece çalıştıkları halde fiili hizmet zammından faydalanamayan bekçiler, fiili hizmet zammı da alabilecek. Bekçilerin ek göstergeden yararlanmaları için Devlet Memurları Kanunu; fiili hizmet zammından faydalanmaları için de Emekli Sandığı Kanunu'nda değişiklik yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber