Konya polisi'nden ilginç taktik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2007 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA POLİSİNDEN SUÇ ÖNLEMEYE YÖNELİK "GÖZCÜ" TAKTİĞİ

Konya polisi suç önlemeye yönelik umuma açık yerlerde yaptığı uygulamalarda, özellikle birahaneler önündeki gözcüler nedeniyle istenilen sonucu alamayınca, profesyonel taktik geliştirdi. Birahanelerde gözcülük yapan sivil polisin belirlediği isabetli kişilere yönelik yapılan uygulamalarda 7 ruhsatsız tabanca ile 7 maksat dışı bıçak ele geçirilirken, 4 kişi de gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, suç önlemeye yönelik birahanelerde sivil ve resmi ekiplerle arama yapmak isteyen polis, birahane önünde bekleyen haberci nedeniyle istedikleri sonucu alamayınca profesyonel taktik geliştirdi. Merkez Selçuklu İlçesi İstanbul Yolu Zafer Sanayi civarında bulunan birahaneye mahkeme kararıyla arama yapmak isteyen Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, daha önce buna benzer uygulamalara katılmamış bir sivil polisi birahaneye müşteri gibi gönderdi. Sivil memurun birahaneye girmesinden kısa bir süre sonra sivil ve resmi polis ekipleri uygulamaya başladı. Uygulamayla birlikte dışarı çıkarak amirini arayan gözlemci sivil memur, 2 kişinin çatı katına çıktığını ve tarif ettiği masada bulunan şahısların şüpheli olduğunu haber verdi. Bir şahıs merdivenlerden inerken yakalanırken, çatıda yapılan aramada teneke içinde saklanmış 3 adet ruhsatsız tabanca bulundu. Masadaki şüphelilerin yapılan üst aramasında Mithat T.'nin üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca çıktı. Polise tabancanın Mithat T.'ye değil kendisine ait olduğunu söyleyen Ufuk Ü.'nün bu iddiasının, içeride bulunan sivil memurun gözlemi sonucu yalan olduğu ortaya çıktı. Birahane civarında da şüpheli şahıslara yönelik yapılan aramalarda bir otomobilde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 kişi de kurusıkı tabanca, 7 kişiden de 7 adet maksat dışı bıçak ele geçirildi. Çevreye rahatsızlık veren 12 kişiye de kabahatler kanununa muhalefetten ceza kesildi. Ele geçirilen 7 tabancanın 2 tanesinin mekanizmalarına mermi sürülmüş vaziyette bulundu.

Polis, 4 tabancanın ele geçirildiği birahanenin sahibi Yıldırım S.'yi (23), garson ve çatıya çıktığı anlaşılan Batır E. (19), Mithat G. (30) ile polise yalan beyanda bulunan Ufuk Ü.'yü (22) gözaltına aldı. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Balistik incelemeler için Ankara kriminal laboratuvara gönderilecek 5 ayrı ruhsatsız tabancanın çalıntı olup olmadığı araştırılıyor.

Aramalarda normal vatandaşların rahatsız edilmediğini söyleyen Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin, "Ekiplerimiz umuma açık yerlerde suç önlemeye yönelik profesyonel taktiklerle isabetli kişilere yönelik kesinlikle sıfır hatasız uygulamalar yapıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber