Cumhurbaşkanı : Netice alınana dek olağanüstü hal sürer

FETÖ ile mücadelede netice alınana dek OHAL'in süreceğini ifade eden Erdoğan, "Burada şu kadar kişi alınsın sonra duralım diye bir şey söz konusu değil" dedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 27 Ocak 2017 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı : Netice alınana dek olağanüstü hal sürer

Akşam Gazetesi yazarlarından Murat Kelkitoğlu, Madagaskar Cumhurbaşkanı ile uçakta yapılan söyleşiden aktardığı bilgilere göre:

Cumhurbaşkanı: Hatırlayın biz iktidara gelmeden önce de Türkiye'de OHAL vardı; seçimde OHAL ortamında yapılmıştı. OHAL'i o dönemde biz iktidara geldikten sonra kaldırdık. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde OHAL'in kaldırılmasını istiyorlardı; biz de Sayın Gül'ün Başbakanlığı döneminde birinci ayda hemen OHAL'i kaldırdık. Ben henüz genel başkandım. Bunlar yakın siyasi tarihimizi bilmiyorlar, dünyada ne oluyor ondan da haberi yok. Böyle bir durumla karşı karşıyayız.

FETÖ'yü de görüşeceğiz

"Trump ile yüz yüze yapacağımız ikili görüşmelerimizde elbette FETÖ de gündeme gelecektir. Bu meselenin görüşeceğimiz en önemli konulardan biri olacağı muhakkak. Arzumuz, bu işin bir an önce neticelendirilmesidir. Verdiğimiz dosyaların, klasörlerin -85 koli verdik- akıbetini soracağız, şu anda soruşturulmakta olan dosyaları da göndermeye devam edeceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber