Gözaltına alınan polis sayısı 28'e yükseldi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2007 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nde, fazla tonajlı araçlardan rüşvet aldıkları iddia edilen polis ve kamu görevlilerine yönelik başlatılan operasyon kapsamında gözaltı sayısı 38'e ulaştı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü tarafından dün gerçekleştirilen Tonaj kod adlı operasyon bugün de devam etti. Dün yapılan operasyonda Yarımca Trafik istasyonunda görevli 24 polis, karayollarında görevli 1 memur ve 6 nakliyeci olmak üzere toplam 31 kişi gözaltına alınmıştı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin bugün de sürdürdükleri operasyonda gözaltı sayısı 38'e ulaştı. Yaklaşık 3 ay önce başlatılan planlı operasyonda polis, zanlıların tamamının telefonlarını takip etti. Rüşvet kamera kayıtlarıyla da tespit edildi. Soruşturmanın bir ihbar üzerine başladığı belirtilirken, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin mahkeme kararı sonrasında istasyonda görevli bazı trafik polisleri ile A.V.'nin telefonları dinlemeye alındı. Operasyonu gerçekleştiren ekipler, rüşvet almakla suçlanan trafik polislerinin rüşvet trafiğini kamerayla da kayıt altına aldı.

Gebze-Dilovası arasında nakliye işi yapan firmanın tonaj fazlası yük taşıyan araçların görmezden gelinmesi amacıyla Trafik İstasyonu'nda görevli polislere düzenli olarak rüşvet verdiği iddia ediliyor. Vardiya halinde görev yapan trafik ekiplerinin rüşvet paralarını ise Esentepe mevkiinde bulunan bir benzin istasyonunda aldıkları öne sürülüyor. Trafik polisleri ile firma yetkilisi A.V. arasında ise ilginç görüşmeler geçtiği saptandı. Bu arada, operasyon kapsamında rüşvet verdikleri iddiasıyla ilde faaliyet gösteren bazı nakliyat firmalarının yönetici ve çalışanları gözaltına alındı. Tonaj kod adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 28'i trafik polisi toplam 38 kişinin sorguları halen Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber