'Suçsuz yere ihraç edildilerse gerekli tüm yollar açık'

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "İddia edildiği gibi, suçsuz yere, masum akademisyenlerden, üniversitelerden böyle ihraçlar varsa bunlarla ilgili gerekli yolların hepsi sonuna kadar açıktır ve düzeltmeler de yapılacaktır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2017 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Suçsuz yere ihraç edildilerse gerekli tüm yollar açık'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye, gerek bölücü terörle gerekse FETÖ ile mücadelesini bitirdiği, devlet olarak bu tehlikenin yok olduğu kanaatine varırsa tabii ki OHAL derhal kaldırılmalıdır." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Serbest Bölgeler Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

Tasarının birinci bölüm görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Zeybekci, 15 Temmuz'a bir darbe girişimi değil "işgal girişimi" dediğini kaydetti.

"Türkiye'nin bölünmesi ve parçalanmasıyla ilgili büyük bir badire atlatıldı" ifadesini kullanan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu millet, ferasetiyle ve Allah'ın izniyle dünya demokrasi tarihine geçecek ve ileride öyle anılacak bir sivil Türk demokrasi zaferi ve devrimini yazdı. Bunu yapanlar bellidir, bunu yapanların arkasında kimlerin olduğu da bellidir. Dolayısıyla, kendi savunma refleksiyle bunun hesabını bu millet ve bu devlet mutlaka soracaktır ve sonuna kadar gidilecektir. Ancak, bu süreçte eğer haksız bir uygulama yapıldıysa, eğer yanlış bir uygulama yapıldıysa bunlardan dönmekle ilgili de uygulamaların birçok örneğini görüyoruz.

En son yapılan kanun hükmünde kararnamede, önceden kamudan ihraç edilen bazı isimlerin, bazı çalışanların geri döndüğünü, geri alındığını da görüyoruz. İddia edildiği gibi, suçsuz yere, masum akademisyenlerden, üniversitelerden böyle ihraçlar varsa ki bunlar bu milletin kazancıdır, bu milletin zenginlikleridir, kolay yetişmiyor- bunlarla ilgili de gerekli yolların hepsi sonuna kadar açıktır ve düzeltmeler de yapılacaktır."

Daha önce bütün milletvekilleri gibi bu ülkede yaşayan 80 milyon insan gibi kendisinin de OHAL'i istemediğini söylediğini anımsatan Zeybekci, "Türkiye, gerek bölücü terörle gerekse FETÖ ile mücadelesini bitirdiği, devlet olarak bu tehlikenin yok olduğu kanaatine varırsa tabii ki OHAL derhal kaldırılmalıdır. Aynı görüşteyim." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber