Köpeğiniz kişiliğinizi yansıtıyor

Endişeleriniz, stresle başa çıkma yöntemleriniz ya da nevrotikliğiniz... Köpeğinizle birçok ortak noktanız var. Köpeklerin sahiplerinin kişiliğine büründükleri tezi bilimsel olarak kanıtlandı. Üstelik köpeğiniz sizden etkilenirken siz de ondan etkileniyorsunuz

Haber Giriş : 11 Şubat 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köpeğiniz kişiliğinizi yansıtıyor

Yüzyıllardan beridir birlikte yaşayan köpekler ve insanlar artık birçok konuda ortak özelliklere sahipler. Sahip olduğunuz köpek bir süre sonra sizin özelliklerinizden etkilenmeye, sizi de etkilemeye başlıyor. Zira Avusturya'da yapılan bir araştırma köpeklerin, sahiplerinin endişelerini ve diğer olumsuz hislerini yansıttıklarını gösterdi. Mutlu ve sakin davranışlarda bulunan köpeklerin de bu hislerini sahiplerine geçirebildiği belirlendi. Araştırma kapsamında 100'den fazla köpek ve sahipleri, kalp atışı ve tehlike durumunda gösterdikleri tepkilerin ölçüldüğü bazı testlerden geçirildi.

Köpeklerle sahiplerinin stres karşısında gösterilen tepkiyle ilişkili olan kortizol hormonları ölçüldü. Sahiplerin kişilikleri nevrotiklik, dışa dönüklük, deneyime açık olmak, uyumluluk ve dikkatlilik olmak üzere beş ana özellik arasından tespit edildi. Daha sonra köpeklerin karakterleri de ölçüldü. Araştırma sonucunda köpeklerin de sahiplerinin de birbirlerinin stresle başa çıkma şekillerini etkilediği görüldü. Viyena Üniversitesi'nden Dr Iris Schoberl, "Çıkarımlarımız bir çoğumuzun hayat tecrübesiyle uyumlu. Köpekler ve sahipleri ayrılmaz ikili. Birbirlerinin stresle başa çıkma şekillerini etkiliyorlar" dedi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber