İmzaları çekmeyen akademisyenler ihraç edilmiş

686 sayılı HK ile ihraç edilen akademisyenlerin uyarıya rağmen bildiren imzalarını çekmedikleri belirtildi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Şubat 2017 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmzaları çekmeyen akademisyenler ihraç edilmiş

686 SAYILI KHK İLE 330 AKADEMİSYEN İHRAÇ EDİLDİ

686 sayılı KHK ile 7 Şubat 2017 tarihinde 330 akademisyen ihraç edilmişti

Bu akademisyenlerin ihracı kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı zira bir kısmı darbe karşıtıydı.

Hükümet yetkilileri ise son KHK ile ihraç edilenlerin önemli bir kısmının PKK terör örgütüyle ilişkileri nedeniyle ihraç edildiğini belirtmişti.

YÖK BAŞKANI: DEKANLARIMIZ ARADI AMA İMZALARINI ÇEKMEDİLER

Bugün Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haber, bu ihraçlara dair önemli bir ayrıntı içermekte. Habere göre YÖK Başkanı Yekta Saraç şunları ifade etmişti

"Bildiriye imza atan öğretim üyeleriyle dekanlar tek tek konuştu, bildiriden imzalarını çekmeleri istendi. Çekmemekte direnenler atıldı, biz görevimizi yaptık"

686 İLE İKİNCİ BİLDİREN İMZALARINI ÇEKMEYENLER İHRAÇ EDİLDİ

Burada memurlar.net bir detay daha vermek istiyoruz. 2015 ve 2016 yılında, PKK'nın başlattığı hendek savaşı ve Devletin bu hendekleri kaldırmak üzere aldığı tedbirler sonrasında "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bir bildiri yayımlanmıştı. Sadece devleti suçlayan, hendekleri kazan PKK'ya ise bir şey demeyen bu bildiri kamuoyunda yoğun tepki almıştı. Diğer taraftan, üniversite rektörleri ve Devlet yetkilileri bu bildiriye tepki gösterip, bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili tedbir alınmaya başlayınca, bazı akademisyenler Hendek bildirisine değil ama Devletin bildiriye imza atanlara idari tedbir almasına tepki içeren yeni bir bildiri yayımlamıştı. 686 sayılı KHK işte bu ikinci bildiride imzası olanları kapsamaktadır.

Devleti katliamla suçlayan 1100 akademisyen 15 Mart 2016: Bildiriye destek veren 3 akademisyen tutuklandı Cumhurbaşkanı Erdoğan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber