Mardin'de terör operasyonlarında 2 terörist ölü olarak ele geçirildi

Güvenlik güçlerince Mardin'de yapılan operasyonlarda 2 terörist ölü olarak ele geçirilirken, çok namlulu roketatar mühimmatı, kalaşnikof piyade tüfeği, el yapımı patlayıcı düzeneği, piknik tüp, telsiz, patlayıcı madde ve muhtelif yaşam malzemeleri de bulundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Şubat 2017 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de terör operasyonlarında 2 terörist ölü olarak ele geçirildi

- Türk Silahlı Kuvvetlerince, bölücü terör örgütüne yönelik Mardin'de yapılan operasyonlarda 2 terörist ölü olarak ele geçirilirken, çok namlulu roketatar mühimmatı, kalaşnikof piyade tüfeği, el yapımı patlayıcı düzeneği, piknik tüp, telsiz, patlayıcı madde ve muhtelif yaşam malzemeleri de bulundu.

Genelkurmay Başkanlığından internet sitesinde yer verilen açıklamada, Mardin ve Şırnak'ta dün yapılan operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Mardin Nusaybin'de devam eden operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist ölü olarak, bir adet M-16 piyade tüfeği, bir adet MP-5 makineli tabanca ile ele geçirildi.

Tespit edilen sığınak içerisinde 9 adet çok namlulu roketatar mühimmatı, 8 adet mühimmat tapası, 10 kilogram TNT ve alüminyum tozu karışımı patlayıcı, 24 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 12 adet elektrikli fünye, 3 adet el telsizi ve muhtelif yaşam malzemesi bulundu.

Mardin'in Ömerli, Artuklu ve Nusaybin bölgelerinde devam eden operasyonda da bir iş birlikçi şahıs gözaltına alındı, tespit edilen bir sığınakta, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 150 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 4 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 şarjör kılıfı, 3 pil bloku, 3 batarya, bir piknik tüpü, bir panço, bir met ve bir ışıldak ele geçirildi.

Mardin Mazıdağı'nda ise güvenlik güçlerince gerçekleştirilen yol aramasında tespit edilen 140 kilogram patlayıcı madde kullanılarak hazırlanmış, bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Öte yandan, Şırnak Güçlükonak'ta da güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında 12 adet tüfek bombası ve bir adet 60 mm'lik havan mühimmatı bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber