Sendikalar, İlçe müdürünün aldığı makam arabasına tepkili

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Alaşehir İlçesi Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül'ün, eğitimcilerin maaş ödemeleri karşılığında bir bankadan aldığı 365 bin YTL promasyon parasından 40 bin YTL harcayarak yeni bir hizmet aracı alması eğitim sendikalarının tepkilarine neden oldu. Promasyonun alınmasında ve harcanmasında yanlışlık yapıldığını öne süren sendika temsilileri, söz konusu 365 bin YTL'nin eğitim çalışanlarına dağıtılması gerektiğini savunarak bu konuda Manisa Valiliği'ne şikayet dilekçesi sunulduğunu açıkladılar.

Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, İşbankası Alaşehir Şubesi ile 2006 yılından başlamak üzere 2011 yılına kadar tüm milli eğitim çalışanlarının maaşlarını İş Bankası'ndan alma sözleşmesi imzaladı. Sözleşme karşılığında ilgili bankanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 365 bin YTL tutarında promasyon ödediği belirtildi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül'ün promasyon parasıyla yeni bir hizmet aracı almasına tepki gösteren Türk Eğitim-Sen Alaşehir Şube Başkanı Akif Ceylan, "Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül etik olarak promosyon parasını ve harcamasını yanlış yapmıştır. Banka şubesiyle pazarlık yapılırken, diğer banka şubeleriyle de temasa geçilip, teklif alınmalıydı. Ya da şartnameye Alaşehir'e bir öğretmenevi yapılması yazılabilirdi. Bunların komisyon kararıyla yapılması gerekirdi. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü'nün makam aracı varken ikinci ve yaklaşık 40 bin YTL'lik hizmet aracı adı altında makam aracı alınması da etik değildir. Biz hizmet aracı alınmasına karşı değiliz ancak hizmet aracı promosyon parasından Milli Eğitime ayrılan yüzde 30'luk payla alınmalıydı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ildeki eğitim personeline promosyon parasını dağıtırken, Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dağıtmamasına bir anlam veremiyoruz. Alaşehir Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının haklarını ödemeyip, üstelik 'Ödemeyeceğim' diyerek, kendine yaklaşık 40 bin YTL değerinde makam aracı alması düşündürücü ve etik olmayan bir davranıştır. Tüm Eğitim çalışanları Milli Eğitim Müdürü'nün bu vurdumduymaz tavrı karşısında rahatsız olmaktadırlar. Bu da dolayısıyla eğitimde kaliteyi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu paranın alınması ve harcanması Milli Eğitim Bakanlığı'nın talimatına, ilin uygulamasına aykırı olup, eğitim çalışanları arasında huzursuzluk yaratmıştır." dedi. Konuyla ilgili Manisa Valiliği'ne şikayet dilekçesi sunduklarını kaydeden Ceylan, "Şikayet dilekçemizde Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İşbankası ile yapmış olduğu sözleşme sonunda alınan 365 bin YTL' nin bakanlık genelgesi doğrultusunda yüzde 70'nin eğitim çalışanlarına dağıtılmasını, idari soruşturma ve hakkımızın korunmasını istedik. Valiliğin yapacağı uygulamayı bekliyoruz. Hakkımız verilmez ya da olumsuz bir gelişme olursa hakkımızı yasal yollardan arayacağız." diye konuştu.

Eğitim-Sen Alaşehir Temsilcisi Muammer Yavaşoğlu ise, "Promasyon paralarının eğitim çalışanlarına dağıtılması için Manisa Valiliği'ne müracat ettik. Ayrıca şikayetlerimizi dile getirdiğimiz evrakları Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne gönderdik. Genel merkezden gelecek talimatlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Gerekirse yasal yollara baş vurup, Manisa İdari Mahkemesi'nde dava açacağız." dedi.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül ise yaptıkları işlemlerin doğru olduğunu savunarak, "365 bin YTL promosyon aldık. Bu parayı okullarımızın ihtiyacı için ve şu anda mevcut olan Öğretmenevi Lokali bahçesine yapılacak öğretmenevi için kulanılacak. Parayı eğitim ve öğretmenevi yapımı için kullanacağımızdan dağıtmayacağız. Milli Eğitim adına ikinci hizmet aracını aldık. Çünkü önce kullandığımız hizmet aracı eskimişti, bu yüzden aracımızı yeniledik." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber