Belediye Başkanı'nın kardeşinin adam öldürdüğü iddiası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Başkale ilçesinde Belediye Başkanı Ejder Yağızer'in kardeşi Levent Yağızer ve arkadaşı Yasin Seven, Kinyas Şimşek'ten haraç istediği ve vermediği için öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı.

Alınan bilgilere göre bir hafta önce Kinyas Şimşek (30) Başkale yakınında ölü bulundu. Olayla ilgili savcılığın yaptığı soruşturma kapsamında Kinyas Şimşek'in yeğeni O.Ş. (8) olay sırasında yanında olduğu için ifadesi alındı.

O.Ş. savcılığa verdiği ifadede, çarşamba günü amcasının yanında olduğu sırada, Levent Yağızer'in amcasını aradıktan bir süre sonra yanında bir kişi ile büfesine geldiğini söyledi. O.Ş., "O 2 kişi beni ve amcamı arabasına bindererek bizi ilçenin dışında bir yere götürdü. Beni arabada bırakarak amcamı dereye doğru götürdü. Silah sesi duydum. Yoldan geçen bir araba beni görünce durup beni araçtan çıkardı" dedi.

O.Ş.'nin ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan Levent Yağızer ve Yasin Seven savcılıktaki ifadelerinin ardında 'Tasarlayarak ateşli silahla adam öldürmek' suçunda şüpheli olarak tutuklanarak cezaevine konuldu.

Savcılık soruşturma dosyasına cinayet davası olduğu için dosyayı görevsizlik kararı ile Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Yakınları, Şimşek'in kimse ile bir sorunu olmadığı ve bir büfe işlettiğini belirterek, Levent Yağızer'in kendisinden haraç istediğini iddia etti.

Şimşek'in kendisinden istenilen haracı vermediği için öldürüldüğünü savunan yakınları, Kinyas'ın evli ve 2 çocuk babası eşinin de 7 aylık hamile olduğunu dile getirdi.

Başkale Belediye Başkanı Ejder Yağızer, kardeşine yönelik suçlamaları kabul etmeyerek, küçük yaştaki bir çocuğun verdiği ifadelerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Olayın yargıya intikal ettiğini anlatan Yağızer, olayın alınan deliler ve parmak izlerinden sonra anlaşılacağını kaydetti.

Kardeşinin ilçede haraç topladığı suçlamalarının kabul etmeyen Yağızer, bu iddiaların uydurma ve mesnetsiz olduğunu savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber