Öğretmen maaşlarında promosyon kavgası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2007 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde eğitimcilerin maaşlarının bir bankaya yatırılması karşılığında promosyon olarak alınan 365 bin YTL ile öğretmenevi yapılacağı bildirildi.

Promosyon parasının yüzde 70'inin öğretmenlere dağıtılmasını isteyen Türk Eğitim Sendikası ile buna yanaşmayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yaşanan sorun için Kaymakam Musa Uslan'ın devreye girdi. Kaymakam Musa Uslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, eğitim çalışanlarının maaşlarının bir bankanın Alaşehir şubesine 2006-2011 yılları arasında yatırılması karşılığında alınan 365 bin YTL'lik promosyon parasıyla öğretmenevi inşa edileceğini kaydetti.

Paranın 40 bin YTL'sinin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bir hizmet aracı alınması için harcandığını belirten Uslu, ''Kalan paranın tamamı, şu an mevcut olan öğretmenevi lokali bahçesinde bulunan arsa üzerine veya daha uygun bir yer bulunursa oraya, yeni bir öğretmenevi yapımı için kullanılacaktır. Tüm eğitimcilerimizin de kendilerine yapılmış olacak bu hizmete saygı gösterip, takdir edeceğine inanıyorum'' dedi. Kaymakam Uslu, yapılan harcamalarda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne hizmet aracı alımında bir usulsüzlüğün bulunmadığını ifade etti. Bu arada, Türk Eğitim Sen Alaşehir Temsilcisi Akif Ceylan da başka bankalarla görüşülmeden yapılan işlemin usulsüzlüğü iddiasının yanında Milli Eğitim Bakanlığının talimatı gereği paranın yüzde 70'inin öğretmenlere verilmediği gerekçesiyle Manisa Valiliğine yaptıkları şikayet dilekçesinin işleme konulduğunu öğrendiklerini kaydetti.

Ceylan, İl Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerekli işlemlerin başlatıldığını ifade ederek, ''Biz öğretmenevi yapılmasına karşı değiliz. Ancak işlemlerin usul yönünden hataları bulunduğunu savunuyoruz. İnceleme sonucunda bu konuda tavrımızı belirleyeceğiz'' dedi. Promosyon olarak alınan 365 bin YTL'nin öğretmenlere dağıtılmaması, hizmet aracı alımı ve işlemlerde usulsüzlük bulunduğu iddialarıyla Türk Eğitim-Sen tarafından Manisa Valiliğine şikayet dilekçesi verilmişti. Alaşehir Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altıngül de dağıtımın olmayacağını, promosyon parasının, okulların giderleri ve öğretmenevi yapımı için harcanacağını belirtmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber