Okullarda şiddete karşı MEB-polis işbirliği

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 14 Şubat 2007 12:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okullarda yaşanan şiddet olaylarına karşı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve üniversitelerle işbirliği yaparak eylem planı hazırlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF'in birlikte hazırladığı "Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Eylem Planı" kapsamında gerçekleşecek proje, okullarda koruyucu ve önleyici güvenlik faktörlerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

TBMM Çocuklar ve Gençler Arasında Artan Şiddet Eğilimleri ile Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Müslüm Saylı'yı dinledi.

TELEVİZYONLARA TEŞEKKÜR

Komisyon Başkanı Halide İncekara, son günlerde televizyon ekranlarında olumlu gelişmeler yaşandığını belirterek, "Gelişmeleri kıvançla karşılıyoruz. Televizyonlarda özeleştiri arttı, gençlere yönelik eğitim programları arttı, görüntülerin şiddet unsurlarından arındırılması sevindirici" dedi.

MEB-POLİS İŞBİRLİĞİ YAPACAK

Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Müslüm Saylı'nın komisyona sunduğu projede ise, okullarda yaşanan şiddet olaylarına karşı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve üniversitelerin işbirliği ile hazırlanacak eylem planı hakkında bilgi verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF'in birlikte hazırladığı "Eğitim Ortamlarında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Eylem Planı" kapsamında gerçekleşecek proje, okullarda koruyucu ve önleyici güvenlik faktörlerinin güçlendirilmesini amaçlıyor.

ŞİDDET HARİTALARI HAZIRLANACAK

60 bin okulda, 14 milyon öğrenciyi kapsayan proje için bakanlık bünyesinde veri tabanı oluşturuldu. Veri tabanında toplanan bilgiler ışığında durum analizi yapılacak, çocuk ve gençler için risk oluşturacak durumlar, izlemeye alınacak. Kamuoyunun duyarlılığının arttırılması amacıyla seminer, panel, sempozyumlar gerçekleştirilecek ve "eğitim ortamlarının güvenliğinin sağlanmasına yönelik ulusal uygulama rehberi" hazırlanacak. Proje çalışmaları sırasında gelişmiş ülkelerde eğitim ortamlarındaki şiddetle mücadele yöntemleri de incelenecek, coğrafi bilgi sistemi kullanılarak "Türkiye geneli şiddet içerikli olayların potansiyel risk dağılımı haritaları" çıkarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber