Bahçeli, mitinglere Elazığ'dan başlayacak

"Millet için devlet için Türkiye için evet" sloganını kullanan MHP'nin kampanya hazırlıkları netleşti. Bahçeli 16 Mart'ta Elazığ'da başlayacağı mitingler serisini 9 Nisan'daki İstanbul mitingiyle bitirecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mart 2017 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli, mitinglere Elazığ'dan başlayacak

ÖNDER YILMAZ

MHP, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum kampanyası çalışmalarını tamamladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mitinglere 18 Mart'ta Elazığ'dan başlayacak ve noktayı 9 Nisan'da İstanbul'da koyacak. MHP kampanyasının sürprizi ise Bahçeli'nin Özel Kalemi Murat Çeliker'den geldi. MHP'nin, "Yeminimiz var" adlı kampanya şarkısının sözlerini Çeliker yazdı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın verdiği bilgiye göre, MHP'nin dört ayaklı kampanyasının ilk ayağını genişletilmiş il divan toplantıları oluşturacak. 27 Kasım'da Bursa'dan başlatılan ve 16 ilde gerçekleştirilen il divan toplantıları 40'a kadar çıkarılacak.

Kampanyanın ikinci ayağındaki çalışmalar için el ilanı, afiş ve broşürler de tamamlandı. Cuma günü teşkilatlara gönderilecek görsel materyallerde, "Millet için devlet için Türkiye için evet" ile "Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez" sloganları yer alıyor. Bahçeli'nin sunuş yazısının yer aldığı kitapçıkta ise MHP'nin anayasaya ilişkin bakış açısı ve neden bu değişikliğe ihtiyaç duyulduğu anlatılıyor. Kitapçıkta yeni sistemin kırılma noktasının 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu dile getiriliyor.

ÖZEL KALEM SÜRPRİZİ

Kampanya için, "Türkiye için evet", "Yeminimiz var" ve "Şimdi evet haydi Türkiye" adlı üç şarkı hazırlandı. Sürpriz ise Bahçeli'nin özel kaleminden ve fotoğrafçısından geldi. "Yeminimiz var" adlı kampanya müziğinin sözlerini Bahçeli'nin Özel Kalemi Murat Çelik yazdı. Şarkı sözleri, "Yeminler ettik Vatan aşkına, şehitler verdik toprak uğruna" dizeleriyle başlarken, "Yeminimiz var, hem vatan hem atam hem de bayrağa" nakaratından oluşuyor. "Türkiye için evet"in söz yazarı da Bahçeli'nin fotoğrafçısı Ayhan Günaydın oldu.

Kampanya'nın üçüncü ayağında ise kapalı ve açık salon toplantıları ile mitingler yer alıyor. Parti teşkilatları kapalı ve açık salon toplantılarına ağırlık verirken, Bahçeli ilk etapta dokuz miting yapmayı planlıyor. Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü olan 18 Mart'ta Elazığ'dan mitinglere start verecek olan Bahçeli, Bahçeli, 24 Mart'ta Bursa, 25 Mart'ta Kayseri, 26 Mart'ta Erzurum, 1 Nisan'da Sakarya, 2 Nisan'da Ordu, 7 Nisan'da afyonkarahisar, 8 Nisan'da Antalya'da halka seslenecek. Bahçeli son mitingini ise 9 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirecek. Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü olan 4 Nisan'daki anma töreni ise Ankara'da miting havasında yapılacak.

MHP'li Yalçın, miting sayısının il teşkilatlarının hazırlıklarına göre artabileceğini belirtti. Kampanyanın dördüncü ayağında ise Bahçeli'nin televizyon ve gazetelere vereceği röportajlar yer alıyor.

MHP 9 ilde miting yapacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber