Sendikalar üyelerine indirimli alışveriş imkanı sunuyor

Haber Giriş : 11 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Son yıllarda peş peşe gelen ekonomik krizler başta kamu çalışanları olmak üzere dar gelirli ailelerin alım gücünün önemli bir kısmını alıp götürdü.

Enflasyon karşısında yıllardır maaşları eriyen memurlar, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çeşitli alternatifler üretmeye başladı. Bayan kuaföründen sürücü kursuna, sinemadan lokantaya, hamamdan markete ve erkek berberinden bilgisayar kursuna kadar pek çok işletmeyle anlaşan Memur-Sen, üyelerine indirimli alışveriş imkanı sağlıyor. Türkiye Kamu-Sen ise, anlaştığı bankalarla üyelerine düşük faizli özel kredi kartları ve sigorta hizmeti sunuyor. Ayrıca ucuza tatil yapma fırsatı da tanıyor.

Memur?Sen Konfederasyonu 500 işletmeyle anlaştı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Türkiye genelinde 500'ün üzerinde işletmeyle anlaşma yaptı. Zamanla daha da yaygınlaştırılacak olan sistemle memurlar, sendika üye kimlik kartları veya Memur-Sen logolu Ziraat Bankası kredi kartlarını göstererek yüzde 50'yi bulan bu indirimlerden yararlanacak. Memur-Sen'in, kamu çalışanına indirimli alışveriş kampanyası ilk olarak Kastamonu, Karaman, Afyon, Tokat ve Ankara'da başlatıldı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, uygulamayla kamu çalışanlarının ekonomik yükünü bir nebze de olsa rahatlatmayı amaçladıklarını söyledi. Ekonomik krizlerden en büyük darbeyi memurların yediğini belirten Aksu, ?Sendika olarak, işletmelerle yaptığımız anlaşmalar sonrasında üyelerimize indirimli fırsatlar sunuyoruz. Memurlara indirim sunan işletmeler arasında sinemadan sürücü kursuna, bayan kuaföründen lokantaya,erkek berberinden şehirlerarası otobüs firmasına kadar birçok işletme var. Memurlara sağlanan indirimler neredeyse yüzde 50'leri buluyor. Haliyle bu duruma da en çok sabit gelirli kamu çalışanları seviniyor. İşletmeler memurlara indirim yaptıkları gibi bir de taksit imkanı sunuyor.? dedi.

Aksu, ilerleyen dönemlerde, günlük hayatta ihtiyaç duyulan temel gıda, temizlik, konfeksiyon ürünleri satan yerlerle de anlaşma yapmak istediklerini kaydetti. Bu konuda gelecek tekliflere açık olduklarını vurgulayan Aksu, öncelikli olarak kaliteli hizmet sunan işletmeleri tercih edeceklerini dile getirdi.

Kamu?Sen kredi kartı çıkarttı
Vakıfbank'la anlaşan Türkiye Kamu-Sen üyelerine özel logolu kredi kartları dağıtıyor. Bu kartlar, taksitli ihtiyaç kredisinde cari faiz oranı üzerinden 24 aya kadar 0,15 puan, otomobil kredisi cari faiz oranı üzerinden 36 aya kadar 0,05 puan, konut kredisinde ise cari faiz üzerinden 24 aya kadar 0,05 puan özel faiz indirimi sağlıyor. Ayrıca, otomobil kredisi alırken, Türkiye Kamu-Sen logolu kredi kartı sahipleri için kefil aranmıyor.

Yapı Kredi Bankası'yla yapılan anlaşmayla da Türkiye Kamu-Sen üyelerinin ferdi kaza sigortası limiti 5 milyar liraya çıkartıldı. Geçen yıl çeşitli kazalarda vefat eden Türkiye Kamu-Sen üyesi toplam 47 kişinin ailelerine 117 milyar 500 milyon lira tutarında maddi katkı sağlandı. Türkiye Kamu-Sen anlaşmalı olduğu bir otel zinciriyle de üyelerine Antalya, Alanya, Bodrum, Didim, Marmaris, Fethiye ve Kemer'de indirimli ve taksitli tatil imkanı da sunuyor.

Memur-Sen üyesi Nurhan Yeşilyurt, sendikanın uygulamasından çok memnun olduğunu anlattı. Kamu çalışanlarının çok zor şartlar altında yaşadıklarını bildiren Yeşilyurt, ?Kuaförle yapılan anlaşmanın ardından saç masrafım yarıya düştü. Kuaför masraflarımı aşağıya çektiğim için artakalan parayı da mutfak ihtiyaçlarıma harcıyorum. Uygulamayla az da olsa rahatladık.? diye konuştu. Bir başka Memur-Sen üyesi Ramazan Yaman ise indirimle birlikte ayda bir defa da olsa ailecek sinemaya gitmeye başladıklarını söyleyerek şöyle devam etti: ?Sinemalarda bilet fiyatları 7-10 milyon arasında. Ama Memur-Sen'in anlaşmalı olduğu sinemalarda aynı filmi 3 milyon 500 bin liraya izleyebiliyoruz. Yani 10 milyon liraya üç kişi film izliyoruz. Bu, memur için bulunmaz bir fırsat.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber