Doktorlar kamuda fazla para kazanabileceklerini anladı

Haber Giriş : 11 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçen ay başlatılan 'döner sermaye paylarının performansa göre dağıtımı' sayesinde hastanelerdeki verimliliğin iki katına çıktığını bildirdi.

Hastanelerdeki işleri hızlandırarak hasta memnuniyetini artırmayı hedeflediklerini belirten Akdağ, sağlık personelinin de uygulamadan memnun kaldığını söyledi. Sağlık Bakanı Akdağ, sağlık personelinin, "çalıştıkça daha fazla para kazanacağını" vurguladı. Akdağ, "Motivasyon önemli ölçüde arttı. Eskiden bir uzman ya da pratisyen hekim kamuda ne kadar çalışırsa çalışsın alacağı para sabitti. Dışarıda çalışmak daha cazipti. Şimdi meslektaşlarımız kamuda da bu işin olabileceğini anladı." dedi.

Doğu ve batı bölgeleri arasındaki personel dengesizliğine de değinen Recep Akdağ, sorunu aşmak için hazırlık yaptıklarını kaydetti. Sözleşmeli Personel Yasası'yla, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere eleman temininde güçlük çekilen yerlere 13 bin personel gönderdiklerine dikkat çeken Akdağ, döner sermayeli kuruluşların kendi istekleriyle sözleşmeli eleman çalıştırabilmesine de imkan tanıdıklarını ifade etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber