15 Şubat 2007'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Ankara'da...

- Olmert, temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başlayacak, daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek. İki başbakan görüşmeden sonra ortak basın toplantısı yapacak.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından kabul edilecek olan Olmert, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de görüşecek.

- Başbakan Erdoğan'ın onuruna vereceği akşam yemeğine de katılacak olan Olmert, temaslarının ardından Ankara'dan ayrılacak.

2- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Brunei Darüsselam'ın Türkiye'ye Akredite Amman Büyükelçisi Dato Paduka Haji Mohammad Daud, Cumhurbaşkanı Sezer'e, güven mektubunu sunacak.

3- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Washington'da...

- Büyükanıt, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace ve ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman ile bir araya gelecek.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun (TUSKON) Brüksel Ofisi açılış törenine katılacak.

- Babacan, Brüksel'de Avrupa Birliği yetkilileri ile de ikili görüşmelerde bulunacak.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Uluslararası İzmir Fuarı alanında, "21. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı" açılış törenine katılacak.

6- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ve beraberindeki heyeti makamında kabul edecek.

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ceyhan'daki Haydar Aliyev Terminali'nden dünya pazarına ham petrol ihraç eden 100. tankerin yola çıkması nedeniyle yapılacak törene katılacak.

8- KKTC'de bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenledikten sonra Ankara'ya dönecek.

9- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, TİSK ile Türk-İş tarafından Ankara'da ortaklaşa düzenlenen "Yerel Düzeyde İşgücü Piyasasını İzleme ve Yönlendirme Mekanizmalarının Etkinleştirilmesi Projesi" tanıtım toplantısına katılacak.

10- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Kars Ani Ören Yeri Restorasyon Projesi'ne ilişkin İstanbul'daki protokol imza töreni ile Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılışına katılacak.

11- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da "Olası Marmara Depreminin Sanayimize Etkileri ve Çevre Sorunu" konulu panele katılacak.

- Pepe, Kocaeli Üniversitesi ile Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek. AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılacak.

12- Sözleşmeli öğretmen atamaları...

- Sözleşmeli 5 bin öğretmenin ataması bilgisayarda kura ile yapılacak.

13- TBMM'den...

- Genel Kurulda, yabancı doktorların Türkiye'de çalışmasına da olanak sağlayan yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatına 20 bin kadro ihdas edilmesini içeren yasa tasarısı ele alınacak.

- Tarım Komisyonu, Türkiye'deki kadastro çalışmalarının tamamlanması ile orman kadastrolarında karşılaşılan sorunların giderilmesini amaçlayan Tapu kanununda değişiklik öngören tasarıyı görüşecek.

- Adalet Komisyonunda, Yargıtay Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşülmesine devam edilecek.

- Sanayi ve Ticaret Komisyonu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade ettiği Türk Petrol Kanununu görüşecek.

- AB Uyum Komisyonu, Sigortacılık Kanunu Tasarısını ele alacak.

- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, basın toplantısı yapacak.

14- Siyasi partilerden...

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird ile parti genel merkezinde görüşecek.

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin merkez yönetim kurulu toplantısı öncesinde basın toplantısı yapacak.

- AK Parti Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu İl Başkanları Eğitim Toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın açış konuşmasıyla yapılacak.

- DSP Genel Sekreteri Ahmet Tan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

15- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Ankara'da toplanacak.

- Toplantıya ilişkin açıklamanın, akşam saatlerinde yapılması bekleniyor.

16- Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi, 3 milyar ton civarında linyit rezervine sahip olduğu bilinen Elbistan Havzası'na ilişkin oluşturulan çalışma gurubunun hazırladığı raporu, Ankara'da düzenlenecek toplantıda açıklayacak.

17- Emek Platformu'nun "Türk Petrol Kanunu"na ilişkin değerlendirmeleri, Ankara'da basın toplantısı ile açıklanacak.

18- İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Parlamentolar Arası Birlik Toplantısı, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da başlıyor. Toplantıya Türkiye'den 4 milletvekili katılıyor.

- İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Malezyalı yetkililerle de görüşmeler yapacak.

19- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, İstanbul'da yapacağı basın toplantısında, MÜSİAD'ın Bilgi Teknolojileri Proje Yarışması ve Bilgi Teknolojileri Dosyası ile ilgili bilgi verecek.

20- Ankara Üniversitesi tarafından düzenlenen "Koruyucu Aile ve Evlat Edinme Hizmetleri ve Ruh Sağlığı" başlıklı sempozyum, Tıp Fakültesi'nde yapılacak.

21- Toplantı... Panel...Tören...

- Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün, Ankara'da düzenlenen "Danışmanlar Tanışma ve Paylaşım" paneline katılacak. (Saat: 16.00)

- Romanya Yabancı Yatırımlar Ajansı'nın Genel Sekreteri Florin Vasilache'nin katılımıyla, İzmir Ticaret Odası Mücahit Bektaş Salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlenecek.

- Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop'un 22. dönem çalışmaları ve SONAR Araştırma Şirketinin yaptığı "Konut Sahipliği, Kullanım Durumları ve Ege-Koop İmajı" başlıkla kamuoyu araştırması verileriyle ilgili, Kültürpark Tenis Kulübünde basın toplantısı düzenleyecek.

- Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, törenlerle kutlanacak

- Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Antalya Rehberler Odası, Kalekapı Derneği, Pansiyoncular Derneği ve Kaleiçi Vakfı temsilcileri, Büyükşehir Belediyesince başlatılan "Antalya Kentsel Dönüşüm Projesi" hakkında basın toplantısı düzenleyecekler.

22- KKTC'nin 1. Rauf Cumhurbaşkanı Denktaş'ın AA'ya demeci:

-"Dünyada kırmızı çizgisiz pazarlık olmaz, araba alırken bile kırmızı çizginiz olur."

-"Adada iki taraf arasında herhangi bir müşterek varsa o da 'birleşmeme' müşterekidir."

23- İstanbul için finans raporu...

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın talimatıyla Vergi Konseyi ve Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşları Birliğince ortak bir rapor hazırlandı.

- Rapordan: "İstanbul, global değil bölgesel bir finans merkezi olmayı hedeflemeli."

- "Bunun için büyük ve istikrarlı bir ekonomik yapıya, güçlü bir para birimine ve canlı bir iç piyasaya sahip olunmalı."

24- Diyarbakır'da "Alo 183 Şiddet Hattı"...

- SHÇEK Genel Müdürlüğünce kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismarın bildirilmesi için oluşturulan ücretsiz "Alo 183" ihbar hattı Diyarbakır'da da uygulamaya konuldu.

- Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zülfü Toman: "Vatandaşlarımız, kadın ve çocuklara yönelik her türlü istismarı, bu hata bildirsinler"

25- İnsan haklarında İzmir'e Başbakanlık teşekkürü...

- Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı, Türkiye'nin bütün şehirlerine örnek gösterdiği İzmir İnsan Hakları İl Kuruluna teşekkür belgesi gönderdi.

- Kurul, geçen yıl 76 hak ihlalini değerlendirdi. En çok başvuru, kötü muamele yasağının ihlalinden geldi.

26- Deprem mağdurları için AİHM yolu umutsuz...

- Marmara Depremi nedeniyle açılan ve henüz karara bağlanmamış davaların, 17 Şubatta zaman aşımına uğramasının ardından müdahillerin, AİHM'e başvursalar bile sonuç alamayacakları savunuldu.

- Yrd. Doç. Dr. İsa Döner: "Kanunlarımız Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile paralellik arz etmektedir. Bu nedenle deprem mağdurları, AİHM'e başvurulsalar bile istedikleri sonucu alamayacaklardır."

27- Basketbolda ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (F) Grubu'nda Efes Pilsen, ilk maçında Yunanistan'da Panathinaikos takımıyla karşılaşacak.

28- Voleybolda İndesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi play-off ilk tur rövanş maçında Vakıfbank Güneş Sigorta takımı, İtalya'da Vini Monteschiavo Jesi takımıyla karşı karşıya gelecek.

29- Futbolda Lig B 4. ve 5. Klasman Gruplarında 2. hafta maçları yapılıyor.

30- Türkiye Büyükler Kış Kupası Tenis Turnuvası'na, TED Kulübü kortlarında çeyrek final maçlarıyla devam edilecek.

31- Beşiktaş'ın deplasman fobisi...

- Siyah-beyazlılar, Turkcell Süper Lig'de 117 gündür deplasmanda maç kazanamıyor.

- Beşiktaş, deplasmandaki en son galibiyetini 22 Ekimde Çaykur Rizespor karşısında elde etti.

32- Beşiktaş ile Konyaspor ligde 18. maça çıkıyor.

- Siyah-beyazlılar, yeşil-beyazlılarla yaptıkları 17 karşılaşmadan 11'ini kazandı, 5'inde berabere kaldı, sadece 1 kez yenildi.

- Beşiktaş'ın toplam 39 golüne, Konyaspor 13 golle yanıt verdi.

33- Galatasaray'da İliç, golü unuttu...

- Sarı-kırmızılı takımın sezon başında en önemli gol silahı olarak dikkat çeken Sırp oyuncu, ligdeki son 5 maçında gole hasret kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber