FETÖ sanığı 8 öğretmen hapis cezasına çarptırıldı

Kayseri'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan 7'si tutuklu 8 öğretmen hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2017 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ sanığı 8 öğretmen hapis cezasına çarptırıldı

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında silahlı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dava açılan 7'si tutuklu 8 öğretmene hapis cezası verildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, haklarında ayrı ayrı dava açılan tutuklu öğretmenler F.Ç, G.K, M.Y, M.G, U.Ç, Y.G. ve T.B. ile önceki celsede tahliye edilen S.Ç. ve avukatları katıldı.

Sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmediklerini belirterek, beraatlerini istedi.

Y.G, savunmasında, askerde dahi eline silah almadığına dikkati çekti. Y.G, kendisinin de darbe girişiminde bulunan kim varsa cezalandırılmasını istediğini söyledi.

FETÖ ile bağı olduğuna dair en ufuk bir kanıt olması halinde verilecek cezaya razı olduğunu ifade eden Y.G, "Ben devletime ihanet etmedim." dedi.

Y.G, Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneğine ise eşiyle indirimli fiyatla umreye gidebilmek için üye olduğunu ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle ziyareti gerçekleştiremediklerini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar F.Ç, M.Y, M.G, U.Ç, Y.G, T.B ve tutuksuz yargılanan S.Ç'ye 6 yıl 3'er ay, G.K'ye ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

M.Y'nin tahliyesi kararlaştıran mahkeme heyeti, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Orhan Canbulatel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber