Cezalar postacıya ödenebilecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Şubat 2007 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaş, kendisine kesilen para cezalarını tebligat için gelen PTT görevlisine ödeyebilecek. PTT dağıtıcılarının tebliğ ettiği ceza tutanaklarına ait tahsilâtları anında yapabileceği bildirildi.

Mustafakemalpaşa PTT Merkez Müdürü Murat Dişli, yapılan yeni düzenleme ile halkın PTT dağıtıcıları tarafından tebliğ edilen ceza tutanaklarının ve trafik cezalarının ödemesini anında PTT görevlilerine yapılabileceğini ifade etti. Dişli, bu yetkinin sadece tebligat sırasındaki tahsilâtı içerdiğinden bir başka kamu personeli veya emniyet görevlilerince yapılan tebligatı kapsamadığını söyledi.

Yeni düzenlemenin vatandaşın işini kolaylaştıracağını belirten Dişli, "PTT ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ,Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği ücretli yollar ile köprülerden kaçak geçiş yapanlara uygulanan idari para cezası ve geçiş ücreti tahsilatı dağıtım görevlilerince yapılabilecek. Vatandaş kendisine yapılan tebligatın ödemesini hemen yapmak isterse görevli ceza miktarını tahsil etmekle yükümlü oluyor. 21.12.2006 tarihinde imzalanan protokolü takiben işleyişe dair idari mevzuat ve eğitimler ile teknik alt yapı hazırlıkları tamamlandı. Hizmetin verilmesine başlandı." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber