Malatya'da yeni bir şehir kuruluyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birini Malatya'da hayata geçiriyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2017 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Malatya'da yeni bir şehir kuruluyor

SEZAİ ERHAN/MALATYA

TOKİ'nin, Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürüttüğü "Beydağı Kentsel Yenileme ve Gecekondu Dönüşüm Projesi" kapsamında 220 hektarlık alan, gecekondu ve denetimsiz yapılardan temizleniyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya'nın güneyinde yer alan Beydağı yamacının gecekondu görünümü ortadan kaldırılarak düzenli, depreme dayanıklı ve sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. Kentsel dönüşüm kapsamında birinci ve ikinci bölgede 4 bin 195 konutla okul, sağlık merkezi ve caminin yapımının tamamlandığını anımsatan Çakır, projenin üçüncü ve dördüncü etabına yönelik hazırlıklarında sürdüğünü kaydetti.

Başkan Çakır, "Bu etaplarda mevcut yapı ve arsa değeri güncelleme, hak sahipliliği güncelleme ve hak sahipleriyle görüşme ve anlaşma çalışmaları devam etmektedir. Proje kapsamında toplam 7 bin 500 adet konut, sosyal ve kültürel alanlar, spor ve sağlık tesisleri ile anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise gibi eğitim alanları ve camilerin yapılması planlanmaktadır" dedi.

Çakır, Battalgazi ilçesinde bulunan Taştepe-Hanımınçiftliği bölgesinde 80 hektarlık, Akçadağ'da da 52 hektarlık alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hazırlık çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber