400 bin eğitimciye sendika yolu açıldı

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 07:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal-İş Genel Başkanı Özcan Kesgeç, Özel Eğitim Kurumları Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle özel okul, dershane ve kurslardaki öğretmen ve eğitmenlerin sendikalara üye olabileceğini söyledi.

Kesgeç, 12 Eylül askeri müdahalesinin ardından yürürlükten kaldırılan 625 sayılı Özel Eğitim Kurumları Kanunu'ndaki, "Özel öğretim kurumlarında grev yapılamaz, bu kurumlarda çalışan öğretmenler, sendika kuramazlar ve sendikalara üye olamazlar" şeklindeki düzenlemenin yeni yasada yer almadığına dikkat çekti.

'Kaçak istihdam önlenecek'

Örgütlenmeyle özel eğitim kurumlarında kaçak istihdamın önüne geçileceğini belirten Özcan Kesgeç, sendikaların çalışanların ekonomik ve sosyal haklarını geliştireceğini söyledi. Kesgeç şöyle konuştu: "Özel okullar, dershaneler, sürücü ve mesleki eğitim kurslarında çalışan en az 400 bin öğretmen ve eğitimci bu düzenlemeden yararlanacak. İşverenlerin sendika üyesi olmak isteyen veya olan işçilere ayrımcı davranmaı suçtur. Yasaklı dönemde de bu yasağın farkında olmayan özel öğretim kurumu öğretmenleri zaman zaman bize başvurup sendikalı olmak istediklerini ifade ederlerdi. Bu arkadaşla temas etmeye çalışacağız. Yasağın kalmasıyla oluşan durumu şubelerimize duyurup, bunun özel okul çalışanlarına iletilmesini ve örgütlenmeye çalışılmasını sistemleştireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber