'Fani değil, baki sistem kuruyoruz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "geleceği inşa etmenin adımını atıyoruz. Fani olan değil, baki olan bir sistem kuruyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2017 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkede istikrarı tehdit ediyor mevcut sistem. İstikrar ve güven aslında kalkınmanın, başarının olmazsa olmazıdır." dedi.

Erdoğan, TRT ortak yayınındaki "Cumhurbaşkanı Özel" programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

ERDOĞAN'DAN SONRA NE OLACAK?

"Ben zaten meydanlarda cevabı veriyorum. Diyelim ki bir veya iki tane yardımcım olacak. Eğer ben isem. Yurtdışına çıkınca o ikiden birini o vekili yönetecek. Onun için de hükümet ucu açık bıraktı. İki tane olabilir. Burayı sağlama almak için. Şahsım ile ilgili ise çok çok önemli. Değerler silsilesi içinde basit.

Benim 16 Nisan'a kadar ömrümün olacağı garanti edilemez. Samimi olmamız gerekiyor.

Biz kendimize bir sistem yapmıyoruz biz ülkemiz için bir sistem yapıyoruz.

Bakın parlamenter demokrasi ile ülkemiz yönetilmedi mi? Biz bu süreçte koalisyonlar, darbeler görmedik mi? İstikrar var mıydı? Güven var mıydı? Sürekli olarak hükümetlerin değiştiği dönemler yaşadık. Sık sık hükümetlerin değişmesi istikrarsızlığın devamı oldu. 67 yılda 48 hükümet kuruldu.

İngiltere'de 14, ABD'de 15 Başkan, Fransa 11, İtalya'da 41 hükümet kurulduğu için tek partili yönetime geçtiler. Bu iş böyle yürümez.

Ne yapıp yapıp sistemi değiştirmemiz lazım. Bu iş 1920'de bitmiş. Artık sadece bir sistem değişikliği ile ülkemizde geleceği inşa etmenin adımını atıyoruz. Fani olan değil, baki olan bir sistem kuruyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber