KOSGEB'den Ar-Ge'ye 345 milyon lira destek

KOSGEB Başkanı Biçer: 2010'dan bu yana sunulan Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı ile 3 bin 241 işletmeye, 345 milyon lira destek sağladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2017 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KOSGEB'den Ar-Ge'ye 345 milyon lira destek

- MEHTAP YILMAZ - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, 2010'dan bu yana sunulan "Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı"yla 3 bin 241 işletmeye, 345 milyon lira destek sağladıklarını bildirdi.

Biçer, KOSGEB'in teknoloji ve Ar-Ge'ye yönelik desteklerine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Teknoloji alanında katma değeri yüksek, ülke ekonomisine daha fazla getirisi olacak ürün ve firmaların yurt dışına açılmasına çalıştıklarını anlatan Biçer, teknoloji ve Ar-Ge'ye yönelik destek programlarını çoğaltmaya gayret ettiklerini söyledi. KOSGEB bünyesinde Teknoloji ve Yenilik Destekleri Dairesi bulunduğunu ve konuyla ilgili destek programlarının titizlikle hazırlandığını dile getiren Biçer, 2010'dan bu yana sunulan Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programıyla 3 bin 241 işletmeye, 345 milyon lira destek sağladıklarını belirtti.

Biçer, tekno girişimci olan yeni firmaların, üniversitelerle ürünlerini geliştirmeleri, pazarlanabilir hale getirmeleri ve yurt dışına satabilmeleri konusunda da bir işbirliği fırsatı sunduklarına işaret etti. İlki 1992 yılında ODTÜ bünyesinde kurulan Teknoloji Geliştirme Merkezlerini (TEKMER) üniversite bünyesinde daha çok iş yapabileceğini düşünerek dönüştürdüklerini dile getiren belirten Biçer, bu çerçevede onlara dışarıdan destek verme sürecini de yakında başlatacaklarını vurguladı.

- "150 bin liraya kadar TEKNOPAZAR desteği"

Uluslararası kuluçka merkezi kurma ve işletme niyetinde olan teknoloji geliştirme bölgeleri, üniversiteler ve bunlarla işbirliği yapacak organize sanayi bölgelerine de özellikle çağrıda bulunduklarını anımsatan Biçer, "'ABD'de 3 uluslararası kuluçka merkezi kurulursa, bunlara destek vereceğiz' dedik. 5 talep aldık, bunları değerlendirdik ve 3'ünü seçtik. Şu anda birinci seçtiğimiz ODTÜ, Silikon Vadisine kuluçka merkezi kurdu. Yıldız Teknopark önderliğinde bir konsorsiyum da ikinci kuluçka merkezini kurmak üzere. Türkiye'de üniversite, teknopark, teknoloji geliştirme merkezi bünyesinde, tekno girişimci olan girişimcilerimizin, finansmana erişim, ürün geliştirme ve pazarlama anlamında yurt dışındaki imkanlardan yararlanmalarını hedefliyoruz." diye konuştu.

Biçer, tekno girişimcilerin yurt dışına açılmasını sağlayacak çalışmalar yaptıklarına dikkati çekti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından KOSGEB'e devredilen Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR) desteği hakkında bilgi veren Biçer, bu kapsamda prototipi çıkmış ürünlerin, yurt dışına pazarlanmasında 150 bin liraya kadar yüzde 100 destek verdiklerini bildirdi.

KOSGEB tarafından sağlanan desteklerin reel sektör için önemli bir kaldıraç olduğunun altını çizen Biçer, verilen desteklerin ekonomik faydasının da bakanlık bünyesinde kurulan Etki Değerlendirme Dairesince ölçüldüğünü ve eksikliklerin tespit edilerek gerekli takviyelerin yapıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber