Devlet malı deniz

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mimarsinan Belediye Başkanı, sahile binlerce kamyon hafriyat dökülmesine göz yumdu. Milyonlarca YTL belgesiz para toplandı.

İddiaya göre AKP'li 2 işadamına ait hafriyat kamyonları, 4 kilometrelik sahil şeridini 6-7 metre doldurdu. Bu iş, Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik'in bilgisi dahilinde yapıldı. Başkan 'yalan' dedi. Ama CHP'liler noterli tespit yaptı.

Başkan'ın mal varlığı

Tahsilatı Belediye Garaj Amiri'nin yaptığı da belgelendi. Kayıp para milyonlarca YTL. CHP Belde Başkanı Altuntaş, "Başkan, kirada oturan bir muhasebeciydi. Şimdi villası ve Mercedes Jeep'i var" dedi.

***

Rant için kıyı katliamı

AK Partili Belediye Başkanı ve meclis üyesi sahile binlerce kamyon moloz döktürdü. Belediyenin verdiği fişle harfiyattan alınan ve kayıtlara girmeyen milyonlarca YTL buhar oldu.

7 metre yükseklik oluşturdu

İstanbul'da Büyükçekmece Mimarsinan Beldesi'nin Belediye Başkanı Cuma Bozgeyik'in bilgisi dahilinde, meclis üyesi Sadullah Şişman'ın Ömür Harfiyat adlı şirketine ait kamyonların, yasak olmasına rağmen Bababurnu Sahil Şeridi'ne harfiyat dökümü yaptığı ileri sürüldü. 4 kilometrelik sahil şeridine dökülen binlerce kamyon inşaat harfiyatı, 7 metre yükseklik oluşturdu. Harfiyattan alınan paraların ise belediyenin kayıtlarında olmadığı ve sağlanan rantın milyonlarca YTL'ye yaklaştığı ileri sürüldü.

Sahile başka kamyon giremiyor

CHP'li meclis üyeleri harekete geçti ve kamyon başı 100 YTL alınarak yapılan kaçak harfiyat dökümünü belgeleriyle Büyükçekmece 2. Noteri huzurunda 13 Ekim 2006'da kameraya kaydetti. Mimarsinan Belediyesi Garaj Amiri M. Ali Yerlioğlu'nun verdiği fişle beldenin sahiline harfiyat döküldüğü belirtildi. Yerlioğlu ve belediye ekiplerinin, meclis üyesi Şişman'ın ortağı iş adamı Şakir Alan'a ait kamyonların haricinde hiçbir kamyonu sahile sokmadığı ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber