73'lük malul dedeye 'çalış' emri

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir gözü çocukken kör olan, ikinci gözü ise 2005 yılındaki katarakt ameliyatıyla biraz olsun görebilen 73 yaşındaki Hayrettin Güzel'in emeklilik maaşı "çalışma gücünün üçte ikisini kaybetmediği" gerekçesiyle kesildi.

KIRŞEHİRLİ Hayrettin Güzel, küçük yaşta sağ gözünü kaybetti. İnşaatlarda işçilik yapan Güzel, 1999'da 66 yaşındayken malulen emeklilik hakkı kazandı. İlerleyen yıllarda Güzel'in rahatsızlıkları daha da arttı. Kulakları duymayan, safra kesesi alınan, art arda ameliyatlar geçiren ve başkasından yardım almaksızın yaşamını sürdüremeyen Hayrettin Dede'nin sol gözü de iyice kapandı.

2005'te katarakt ameliyatı olan Hüseyin Dede'nin gözü biraz olsun açıldı. Ancak katarakt ameliyatı olarak biraz olsun görmesi sağlanan 73'lük Hüseyin Dede'ye şok bir haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'ndan gelen yazıda, "Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü Tedavi Hizmetleri ve Maluliyet Dairesi incelenmesi sonucunda çalışma gücünün üçte ikisini kaybetmediğinin tespit edilmesi sonucunda aylıkları kesilmiştir" denildi.

MAAŞI KESİLDİ

Hayrettin Dede'nin oğlu Murat Güzel, "Babam 73 yaşında ve her gün daha kötüye gidiyor. Nasıl oluyor da çalışma gücünün üçte ikisini kaybetmemiş oluyor" diyerek duruma isyan etti. Katarakt ameliyatı olan babasının aylığının ameliyattan sonra kesildiğini iddia eden oğul Güzel şunları söyledi:

"Babamın malulen emekliliğini kontrol eden kurul ameliyat raporunu da istedi. Sonrasında da babamın çalışma gücünün üçte ikisinin kaybolmadığına karar verdiler ve emekliliğini elinden aldılar."

Oğul Güzel, itiraz için Yüksek Sağlık Kurulu'na başvurduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber