Unakıtan'dan 'kozmik oda' açıklaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, soruşturma onaylarının saklandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı kozmik odasının, gece açtırılarak bazı dosyaların yok edildiği iddialarını reddetti.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, soruşturma onaylarının saklandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı kozmik odasının, yetkisi olmadığı halde Şube Müdürü Nazife Yılmaz tarafından gece açtırılarak bazı dosyaların yok edildiği iddialarını reddetti.

CHP Ankara Milletvekili Yakup Kepenek, gizli evrakların ve soruşturma onaylarının saklandığı Maliye Teftiş Kurulu Başkanlığı'na ait kozmik odaya, yetkisi olmayan kişilerin girdiği ve bazı dosyaların yok edildiği iddialarını yazılı soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı. Kepenek, ?Danışmanınız ve AB Dış İlişkiler Dairesi Başkan Vekili Halit Öcal'ın sizin imzanızı taklit ederek soruşturma onayları hazırladığı doğru mudur?

Söz konusu onayların sahteliği Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca anlaşıldıktan hemen sonra Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı şimdiki Maliye Yüksek Eğitim Merkezi Başkan Vekili Hasan Şahin tarafından bakan onaylarının saklandığı Teftiş Kurulu Başkanlığı kozmik odası Şube Müdürü Nazife Yılmaz'a gece açtırılarak (tarafınızca istendiği iddia edilerek) bu onayların ?dosyalarından alınarak- yok edildiği doğru mudur? Özel danışmanınız Halit Öcal'ın bu işlemleri konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuş mudur?? sorularını yöneltti.

UNAKITAN: HİÇ KİMSE KOZMİK ODAYA GİREMEZ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, soru önergesine verdiği yanıtta, iddiaları reddederek, ?Gizli evrakların tutulduğu kozmik oda ve bu odada yer alan çelik dolap ve kasaların anahtarları sadece teftiş kurulu başkanlarında bulunur. Bu nedenle hiçbir kimsenin kozmik odaya girerek böyle bir olay gerçekleştirmesi mümkün değildir. Öte yandan Teftiş Kurulu Başkanlığımıza da bu konularla ilgili herhangi bir bilgi ve belge intikal etmemiştir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber