İlkokul mezunu işçi, ayda 10 kitap okuyor, ya siz?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sakarya'nın Ferizli İlçe Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Kemal Kotaman, boş zamanlarını belediye kütüphanesinde geçiriyor. İşini bitirir bitirmez kütüphaneye giden Kotaman, ayda 10 kitap okuyor.

Ferizli Belediyesi'nde 4 yıldır temizlik işçisi olarak çalışan 5 çocuk babası Kemal Kotaman (50), boş zamanlarının büyük kısmını kütüphanede geçirdiğini söyledi. İlkokul mezunu olan, ancak kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Kotaman, "Belediyede temizlik görevlisi olarak çalışıyorum. İşim biter bitmez, hemen kütüphaneye gidiyorum. En büyük hobim kitap okumak. Ayda yaklaşık 10 kitap okuyorum" dedi.

Her tür kitabı okuduğunu söyleyen Kotaman, eline geçirdiği her şeyi okumak gibi bir alışkanlığı olduğunu belirterek, "Çocukluğumdan beri okumayı seviyorum. Bulduğum her kağıt parçasını okurum. Eskiden kitap bulamadığımda kesekağıtlarını okurdum. Şimdi kütüphanede aradığım her kitabı bulma imkanım var. Kitap okurken kendimi bambaşka bir dünyada hissediyorum. Huzur buluyorum ve rahatlıyorum. Ayrıca kendimi geliştiriyorum" diye konuştu.

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş da, Kemal Kotaman'ın her boş vaktinde kütüphaneye koştuğunu söyleyerek, "Çok çalışkan bir arkadaşımız. Boş vakitlerinin tamamını kütüphanede geçiriyor. Bazen kitapları alıp evine götürüyor. Sürekli kitap okuması beni de çok mutlu ediyor. Çünkü diğer arkadaşlarına iyi örnek oluyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber