Mağdur ömür boyu felç! Suçlu 25 günde serbest

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Şubat 2007 18:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Maganda kurşunuyla tekerlekli sandalyeye mahkum olan küçük Ramazan'ın acısı da isyanı da artık kolay kolay dinmeyecek!

Rastgele havaya sıkılan kurşunlara hedef olan hayatlar sönüyor ya da bir daha aydınlanmamak üzere karanlığa gömülüyor. Ancak bu kurşunları sıkan magandalar, hiçbir şey olmamış gibi birkaç gün hapis yattıktan sonra elini kolunu sallaya sallaya aramızda dolaşıyor. Tıpkı 13 yaşındaki Ramazan'ı hayatının başında tekerlekli sandalyeye mahkum eden maganda Ali Arat gibi...

Balkonda yemek yiyordu

İlköğretim 7'nci sınıf öğrencisi olan Ramazan, geçen ekimde evinin balkonunda yemek yiyordu. Küçük çocuk, o sırada iki şehir eşkıyasının birbirleriyle hesaplaştığından habersizdi. Ali Arat, kiraladığı araçla gezerken hasmı olan Esay Kartal ile karşılaşmış, önce tartışan ikili daha sonra birbirlerine kurşun yağdırmıştı. Ali Arat'ın silahından çıktığı belirlenen bir kurşun sekerek Ramazan Bakırcı'nın sırtına saplandı. Yere yığılan Ramazan, Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyat edilerek iki gün yoğun bakımda tutuldu, sırtının sağ tarafından giren kurşun, sol koltuk altından çıkartıldı. Ancak kurşun omuriliğini zedelemişti. Yani küçük Ramazan'ın belden aşağısı felç olmuştu.

Ramazan'a hamileyken eşini kaybeden ve tarlalarda gündelik işçi olarak çalışan anne Kurihan Bakırcı, yeşil kart çıkartarak çocuğunun tedavisini üstlenmeye çalıştı. Adana'da 1.5 ay hastanede kalan Ramazan Bakırcı'ya TSK sahip çıktı ve Bakırcı Ankara'daki TSK Rehabilatasyon Merkezi'ne getirilerek tedavisine devam edildi. Burada iki ameliyat daha geçiren Ramazan'ın artık belden aşağısı tutmuyor.

Tek dayanağım oğlumdu

Ramazan'ın hayatını karartan maganda Ali Arat ise, 1.5 ay sonra Osmaniye'de ruhsatsız silahla yakalandı. Ancak 25 gün cezaevinde kaldıktan sonra ilk duruşmasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İşte annenin isyanı da buna: ?Hayattaki tek amacım, oğlumu okutup ona iyi bir gelecek hazırlamaktı. Ancak bugün onun yürüyebilmesi için dua ediyorum. İçim parçalanıyor. Devlet büyüklerim ellerini vicdanlarına koysunlar. Böyle bir olay kendi çocuklarının başına gelseydi ne yaparlardı? Beni perişan ettiler, bari bunu yapan da cezasını çeksin.?

Adaletin terazisi şaşıyor

Kurşun sıkanlar 3-5 ay yattı

* Ankara'da serseri bir kurşunla başından vurulan Berat Çelik'in beyninin sağ ön kısmı ameliyatla alındı. Kurşunu sıkan maganda Altuğ A. ise 50 gün sonra serbest bırakıldı.

* Şehriban Yaradılmış'ı felç bırakan zanlılar 7 ayda serbest kaldı. ?Adalet bu mu, hakkımızı almak için dağa mı çıkalım!? diye isyan eden 5 yakını ise gözaltına alındı.

Kemer gaspeden 10 yıl yedi

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Gürhan Erinmez adlı genci mahallede kavga ettiği Ömer Ö.'nün belindeki kemeri ve cebindeki 5 YTL'yi zorla aldığı gerekçesiyle ?gasp? suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra sanığa ?iyi hal indirimi? uygulayıp cezasını 8 yıl 4 aya düşürdü. Sanık Erinmez için TCK'nın 53/1-2 maddesini de uygulayan mahkeme, sanığın cezası bitene kadar hiç bir kamu görevinde görev alamamasına hükmetti.

Oy çokluğu ile alınan bu cezaya Mahkeme Başkanı Mustafa Danışman, muhalefet şerhi koydu. Şerh yazısında, dava konusu olayda sanık tarafından 5 YTL ile eski bir kemerin alındığının iddia edildiğini hatırlatan Danışman, şu görüşleri savundu: ?Ekonomik açıdan 5 YTL'nin satın alma gücü ile eski ve kullanılmış bir kemerin taşıdığı ekonomik değer Yargıtay 6. Ceza Dairesi'nin kabul etmiş olduğu şekilde değer azlığı içerisinde kabul edilmelidir. Çünkü 5 YTL gibi satın alması son derece zayıf olan bir para ile kullanılmış bir kemerin değer azlığı kavramı içerisinde mütalaa edilmemesi adalet ve hakkaniyete uygun düşmemektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber