İlanla 'kiralık doktor diploması' arıyorlar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur, emekli, SSK ve Bağ-Kurlulara tek çatı altında toplanarak özel sağlık kurumlarının kapısının açılması özel sağlık sektöründe yatırım patlamasına neden oldu.

Poliklinikten hastaneye özel sağlık tesislerinin sayısı hızla artarken, dolgun maaşla doktordan uzmana, hemşireden anestezi teknisyenine kadar sağlık personeli arandığı yönünde gazetelere verilen ilanlar dikkat çekmeye başladı.

Kadro oluşturmakta zorlanan ve Batı'dan doktor transfer etmeye çalışan Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı özel sağlık hizmetleri yatırımcıları da doktorlara 5-10 bin dolar aylık ücretle iş teklifinde bulunurken, bazı girişimciler "kiralık diploma" isteyecek kadar ileriye gitti.

Şanlıurfa'da özel bir poliklinik yetkilisi gazete ilanıyla doktor ararken, aynı ilanda sadece doktorun diplomasının kiralanabileceğini de duyurdu.

1000 YTL kira

İlanda verilen telefona çıkan poliklinik yetkilisi, doktor sandığı DHA muhabirine çalışması halinde aylık 2 bin 500 YTL ödeyeceklerini, çalışmak istememesi durumunda diplomasına karşılık ayda 1000 YTL kira bedeli ödeyeceklerini söyledi. Poliklinik yetkilisi, "Polikliniğimizde pratisyen hekime ihtiyacımız var. Çalışmak istemezseniz diplomanızı kiralamaya hazırız" dedi.

İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Suat Kaptaner, "Bu çok büyük bir facia. Her türlü etik dışı davranışın uygulanacağı bir ortama hızla sürükleniyoruz. İşin bu boyutlara varacağı belliydi. Burada olan hem hekimlik mesleğine, ama esas olarak da hastalara olacak" diyerek tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber