Belediyelere ?döner sermaye' dopingi, personele ek ödeme

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan teklif, büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde döner sermaye işletmesi kurulmasını öngörüyor. Belediye çalışanlarına da ek ödeme yolda

BÜYÜKŞEHİR belediyelerine ?döner sermaye' dopingi yolda... Büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde döner sermaye işletmesi kurulması için harekete geçildi. Böylece çalışanlara da ek ödeme yapılacak.

AKP'li milletvekilleri tarafından hazırlanan ?Büyükşehir Belediyesi Kanununa Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun Teklifi', Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çarşamba günü görüşülecek. Teklif, büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde döner sermaye işletmesi kurulmasını öngörüyor.

Teklife göre bu işletmeler için konulacak ilk sermayenin tutarı bütçelerinde gösterilecek. Ancak bu tutar belediye meclisi kararıyla ihtiyaca göre artırılabilecek. Döner sermaye; işletmelerin kârları, bağış ve yardımlar ile büyükşehir belediyelerinin bütçelerinden aktarılan tutarlardan oluşacak.

Büyükşehir belediyelerine bağlı hastanelerde verilen sağlık hizmetlerinden alınacak bedeller ile döner sermaye faaliyetlerinden sağlanan diğer gelirler döner sermaye işletmesinin gelirlerini; döner sermaye işletmelerinde fiilen çalıştırılan personele ödenen ücretler, ek ödeme ve diğer giderler ile mal ve hizmet alımları için yapılacak harcamalar döner sermaye işletmesinin giderlerini oluşturacak.

Personele ek ödeme

Teklif yasalaşırsa. işletme çalışanlarına da ek ödeme yapılacak. Ek ödemeden hastanelerde görev yapan memurlar ile sözleşmeli olarak istihdam edilen sağlık personeli yararlanacak. Ek ödeme yapılırken personelin hizmet sunum şartları, unvanı, görevi, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, performansı, serbest çalışıp çalışmaması ile muayene, ameliyat, anestezi, girişimler işlemler ve özellik arz eden riskli bölümlerde çalışma gibi unsurlar esas alınacak.

Personele yapılacak ek ödeme, Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarında unvanlara göre uygulanan tavan ödeme miktarını aşmayacak. Buna göre Sağlık Bakanlığı personeli için tespit edilen esas ve usuller de dikkate alınarak büyükşehir belediyesi meclisince belirlenecek esas, usul ve oranda ek ödeme yapılabilecek. Ancak yapılacak ek ödeme, personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinin tahsil edilen aylık tutarının yüzde ellisini geçmeyecek. Döner sermaye işletmelerinin faaliyetleri, İçişleri Bakanlığı'nca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber