20 Şubat 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Şubat 2007 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gündem- 20 Şubat 2007- Salı

1- İran Dışişleri Bakanı Mutteki, Ankara'ya geliyor.

- Manuçehr Mutteki, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısının açılışına katılacak.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mutteki'yi Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- Manuçehr Mutteki, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek.

2- Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdül Mehdi, temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mehdi'yi Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

3- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'da, Türk Eğitim Vakfı'nın 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek toplantıya katılacak.

4- AK Parti, CHP ve ANAVATAN TBMM grup toplantılarında son siyasi gelişmeler değerlendirilecek.

5- AB konusu TBMM'de görüşülecek...

- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB konusunda Genel Kurulu bilgilendirecek.

6- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara'da, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikasının "Ertelenen Sosyal Güvenlik Reformu ve Ertelenmeyen Sektör Sorunları" toplantısında konuşacak.

- Başesgioğlu, Başkent'te Kastamonu Günleri tanıtım fuarının açılışına da katılacak.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Manisa'da valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek.

8- KKTC Cumhuriyet Meclisi, Kıbrıs gündemiyle olağanüstü toplanacak.

- Toplantıda, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, 12 Şubat'ta, Kıbrıs konusunda Genel Kurulda yaptığı bilgilendirme üzerine milletvekillerine söz verilecek.

9- Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'da yargılanmalarına devam edilecek.

10- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Ankara Umum Servis Odası ile Bağımsız Eğitimciler Sendikası yöneticileri ile parti genel merkezinde ayrı ayrı görüşecek.

11- Hazine ihaleleri...

- Hazine bugün, 22 ay vadeli iskontolu tahvil ile 5 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli TÜFE'ye endeksli tahvil olmak üzere iki ihale birden yapacak.

12- Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, elektronik ortamlarda ıslak imza yerine geçen, "mobil imzanın" internet bankacılığında hayata geçirilmesiyle ilgili gelişmeleri, İstanbul'da basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak.

13- Sistem Denetçileri Derneği (SİSDER), belgelendirme kuruluşları, bunları denetleyen kurumlar, belge alan firmalar ve denetçileri, İstanbul'da düzenlenen "Belgelendirme Denetiminde Etik Konferansı"nda bir araya getirecek.

14- Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, fındıkta yaşanan son gelişmeleri ve birliğin içinde bulunduğu durumu değerlendirmek amacıyla Giresun'da basın toplantısı yapacak.

15- Toplantı...Panel...Ziyaret...

- Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı ziyaret edecek.

- Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde İzmir'de "Menkul Sermaye İratlarının Vergilendirilmesi" konulu panel yapılacak.

- Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Birliği Derneği (ALBİYOBİR) Başkanı Tamer Afacan, Adana'da basın toplantısı yapacak.

- İzmir Hava Yollarının İzmir-Malatya seferinin başlaması nedeniyle İzmir'de, Malatya Müteşebbis İşadamları Derneği üyeleri ve Malatyaspor kafilesinin katılımıyla basın toplantısı yapılacak.

- Ford Otosan, Pick-Up sınıfındaki Ford Ranger'in yenilenmiş modelini İstanbul'da basın toplantısıyla tanıtacak.

- KKTC'de Yakın Doğu Üniversitesinin düzenlediği "Çevre: Yaşam ve Sürdürülebilirlik" konulu uluslararası konferans devam ediyor.

16- Sabiha Gökçen'e YİD yolu açıldı...

- Sabiha Gökçen Havaalanının Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile işletilmesine yönelik ihaleye çıkılabilmesi konusunda Yüksek Planlama Kurulu'ndan onay çıktı.

17- "Küresel ısınma ve Türkiye"...

- Türkiye'nin, BM'nin "İklim Değişikliği Raporu"na göre, 1990-2004 yılları arasında yüzde 72.6 ile karbondioksit gazı salınımında dünyada en hızlı artış kaydeden ülke olduğu bildirildi.

- Türkiye'nin, bu sonuçla ABD, Rusya ve Japonya'nın ilk 3 sırayı oluşturduğu dünyaya en fazla karbondioksit salan ülkeler arasında 13. sırada yer aldığı belirtildi.

18- Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP), yoksulun müteşebbis ruhunu ortaya çıkardı...

- SRAP Erzurum İl Koordinatörü Haluk İlhan: "Yoksul vatandaşlarımız çok ilginç projeler hazırlayarak hayatiyete geçirdiler."

- "SRAP sayesinde akvaryum balığı üretimi yapan da var gözlük camı deposu açan da..."

19- Slovak ve Türk öğrencileri, "hababam sınıfı" kaynaştıracak.

- Adana'da bir lisenin AB'ye sunduğu "Gül ve Öğren" adlı projesi kapsamında, Slovak ve Türk öğrenciler mizah unsurları ile kaynaştırılmaya çalışılıyor.

- Türkiye ayağında öğrencilerin birbirlerinin mizah anlayışını kavraması için Türk fıkraları anlatılan projede, Slovak ve İngilizce alt yazılı "Hababam Sınıfı" filmi izletilecek.

20- Okullarda şiddet, uluslararası proje konusu oldu...

- Manisa'nın Soma ilçesi Linyit Lisesince Uluslararası Grundvig Projesi kapsamında hazırlanan "you are not alone" (yalnız değilsiniz) projesi, Roma'da görüşülecek.

- Şiddetin önlenmesi çalışmaları çerçevesinde aynı lisede 70 öğrencinin tasdikname ile okuldan uzaklaştırılması ve kamera sisteminin kurulmasıyla ÖSS başarı oranının yüzde 1,38'den yüzde 12'ye yükseldiği bildirildi.

21- Türk gençleri Avrupalı gençlere Mevlana'yı anlatacak.

- Konya'da gençler tarafından kurulan Group Tolerance'ın Mevlana ve Mesnevi'nin Avrupalı gençlere tanıtılması amacıyla hazırladığı proje AB tarafından desteklenecek.

- 50 bin YTL bütçeli "Gel ne olursan ol yine gel" adlı proje kapsamında İspanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'dan gelecek gençlere Mevlana ve Mesnevi ile Türkler hakkında bilgiler verilecek.

22- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, İspanya'nın Ros Casares takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

- FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur (K) Grubu'nda Türk Telekomspor, son maçında Rusya'nın Lokomotiv Rostov takımıyla Ankara'da karşılaşacak.

23- Türkiye Genç Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası Antalya'da başlayacak.

24- Türkiye Büyük ve Yıldız Bayanlar Bireysel Boks Birinciliği, Kayseri'de başlıyor.

25- 18 Yaşaltı (A) Genç Milli Futbol Takımı, Danimarka ile ilk özel maçını Gaziantep'te yapacak.

26- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçlarından 4'ü bu gece yapılacak.

27- Galatasaray'da Erik Gerets, Ergün'ü gözden çıkarttı.

- Sarı-kırmızılılarda uzun dönem takımın değişmez ismi olan Ergün, Geretsli son iki sezonda formayı unuttu.

- Tecrübeli futbolcu ligde geçen sezon 13 maçta oynarken, 21 hafta geride kalan bu sezon ise yalnızca 4 kez sahaya çıkabildi.

- Ergün, Gerets tarafından son 4 lig maçında kadroya alınmadı.

AA


20 ŞUBAT 2007 SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İstanbul'da Türk Eğitim Vakfı'nın 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Conrad Otel'de saat 20.00'de düzenlenecek etkinliklere katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti grup toplantısına katılacak, saat 15.30'da İran Dışişleri Bakanı Muttaki'yi, saat 17.00'de Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi'yi kabul edecek.

TBMM Gündemi

- TBMM Genel Kurulu saat 15.00'te toplanacak. Genel kurulda Ucuz Konut-Tutsat (Mortgage) yasa tasarısının görüşmelerine başlanması bekleniyor.

- AK Parti Grup toplantısı saat 11.00'de yapılacak.

- Anavatan Partisi Grup toplantısı saat 12.00'de yapılacak.

- CHP Grup toplantısı saat 13.00'te yapılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve İran Dışişleri Bakanı Muttaki, saat 10.15'te Türkiye - İran Karma Ekonomik toplantısının açılışını yapacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, saat 09.30'da İntes'in düzenlediği 'Ertelenen Sosyal Güvenlik Reformu ve Ertelenmeyen Sektör Sorunları' konulu toplantıya, saat 13.00'te 'Başkentte Kastamonu Günleri 3' isimli tanıtım fuarının açılışına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile işbirliği ve yardım protokolü imzalamak üzere bugün saat 23.00'te bir heyetle KKTC'ye gelecek.

- Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Manisa'da valilik ve belediye başkanlığını ziyaret edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, saat 13.00'te Ankara Umum Servis Odası Başkanı ve beraberindeki heyeti, saat 14.00'te Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- İstanbul'da Sosyal Demokrat Halk Partisi'nin "Tarım Programı" saat 11.00'de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

- Yurt Partisi (YP) Genel Başkanı Sadettin Tantan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde saat 10.15'te bir basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ASİAD Genel Başkanı Cengiz Bozbeyoğlu, saat 11.00'de Ankara için planlanan Yeni Projeler ve Sürmekte Olan Yatırımlar konulu basın toplantısı düzenleyecek.

- 'Antares Alışveriş ve Yaşam Merkezi' projesinin basın toplantısı saat 10.30'da düzenlenecek.

- 'Tekerlekli Sandalye Bakım ve Onarım Atölyesi', Ankara'da saat 11.00'de açılış töreni ile hizmete girecek, saat 12.30'da Çengel Cafe'de tekerlekli sandalyelerin bedensel engellilere dağıtımı yapılacak.

- 13. Başkent Moda Günleri, saat 12.45'te düzenlenen basın toplantısıyla başlayacak.

- Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü nedeniyle 81 ressam tarafından yapılan 'Türkiye resimleniyor' isimli serginin açılışı, Ankara'da saat 18.00'de yapılacak.

- İstanbul'da İnsan Hakları Derneği'nde saat 10.00'da yapılacak törende "Ayşenur Zarakolu 2007 Özgürlük Ödülleri" açıklanacak.

- Milli Takımlar Direktörü Fatih Terim ve Spor yazarı Rıdvan Dilmen, saat 10.00'da Esenyurt/Esenkent Halil Akkanat Lisesi yanında 14. okulun temel atma törenine katılacak.

- İstanbul Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.50'de, 5 yaşındaki C.E.'nin tecavüze uğraması ile ilgili duruşmaya devam edilecek.

- Avcılar Okyanus Kolejleri, saat 11.00'de görme engelli öğrencileri ağırlayacak. Programa Avcılar Kaymakamı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü katılacak ve öğrencilere bir seminer verilecek.

- İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 12.00'de basın açıklaması yapılacak.

- İstanbul'da Metrocity Alışveriş Merkezi'nde saat 14.00'te "Hav Havlar ve Miyavlar" adlı kedi ve köpek mankenlerin yarışması düzenlenecek. Yarışmaya Gönül Yazar, Çiğdem Tunç ve Reyhan Karaca da jüri üyesi olarak katılacak.

- Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ı ziyaret edecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Hazine bugün, 22 ay vadeli iskontolu tahvil ile 5 yıl vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli TÜFE'ye endeksli tahvil olmak üzere iki ihale birden yapacak.

- Yenilenen Ford Ranger'ın tanıtım toplantısı, saat 10.00'da Village Park-Polonezköy'de düzenlenecek.

- Elektronik ortamlarda hukuken ıslak imza yerine geçen "mobil imza" alanında Türkiye'de "ilk", dünyada 3. olacak "TurkcellMobilimza"nın tanıtım toplantısı, saat 15.00'te Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv ve ilgili bankaların temsilcileri ile Conrad Otel'de düzenlenecek.

- DHL Express-Dünya gazetesi işbirliği ve Akbank ana sponsorluğunda düzenlenen "İhracatın Yıldızları 2006" yarışmasının sonuçları, saat 19.30'da The Marmara Oteli Büyük Balo Salonu'nda açıklanacak.

- HSBC'nin İşletme Bankacılığı ekibinin KOBİ bankacılığının bugünü ve geleceği konulu toplantısı, saat 09.30'da Ortaköy Feriye Lokantası'nda düzenlenecek.

- Alerjik reaksiyona neden olan kimyasalları en düşük seviyede içeren Alligator ELF Serisi tanıtım toplantısı, saat 10.30'da Swissotel Bern Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- İş Bankası'nın dolaylı iştiraki İş Girişim Sermayesi'nin TÜYAP için Aralık 2005 tarihinde başlatılan proje kapsamında 7 milyon ABD Doları tutarında işletme ve yatırım sermayesi sağlaması hakkında basın toplantısı, saat 10.00'da Swissotel'de düzenlenecek.

- Cola Turka Futbol İmaj Kampanyası özel gösterimi, spor ve basın dünyasının üst düzey yöneticileri ve futbolcuların katılımı ile Swiss Otel Asuka Salonu'nda saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

İran'ın nükleer programı

- İran'ın ntn toplantısı nükleer programına ilişkin görüşmeler Viyana'da gerçekleştirilecek.

Brüksel'de küresel ısınma paneli

- AB Çevre Bakanları, Brüksel'de biraraya gelerek küresel ısınma konusunda görüşmelerde bulunacak.

Brüksel'de terör konferansı

- BM Genel Sekreteri Yardımcısı Javier Ruperez, Brüksel'de düzenlenen terör konferansına katılacak.

Prodi-Zapatero görüşmesi

- İtalya Başbakanı Romano Prodi, İspanyalı meslektaşı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile biraraya gelecek.

Madrid'deki saldırının sanıkları yargılanıyor

- 2004 yılında Madrid'de düzenlenen saldırının sanıkları yargılanmaya devam ediyor.

Moskova'da kuş gribi paniği

- Rusya Sağlık Dairesi yetkilileri, kuş gribi konusunda bir açıklamada bulunacak.

SPOR GÜNDEMİ

- FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur K Grubu'nda Türk Telekom, gruptaki son maçında Rusya'nın Lokomotiv Rostov takımıyla Ankara'da, saat 19.15'te karşı karşıya gelecek.

- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, İspanya'nın Ros Casares takımıyla İstanbul'da, saat 20.00'de karşılaşacak.

- 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, özel maçta Danimarka ile Gaziantep'te saat 13.30'da karşı karşıya gelecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber