Haklarında 15'er yıl hapis istenen 4 polis hakim karşısında

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılan ve görevden ihraç edilen 3'ü tutuklu 4 polis memurunun yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2017 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haklarında 15'er yıl hapis istenen 4 polis hakim karşısında

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Turgay Acar, Murat Antlı bulundu. Sanık Mehmet Avni Şahin ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

"FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Şahin savunmasında, ByLock programını asla kullanmadığını ve bu programı telefonuna kim tarafından yüklendiğini bilmediğini ileri sürdü.

Sanık Murat Antlı ise, bugüne kadar vatanına milletine bağlı bir insan olarak görev yaptığını, böyle bir suçtan yargılandığı için üzgün olduğunu savundu.

Sanık avukatları da mahkeme heyetinden, müvekkillerinin ByLock ile herhangi bir görüşme yapıp yapmadığının, yapıldıysa mesajların içeriğinin tespitinin dosyaya eklenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise tutuksuz yargılanan ve mahkemeye gelmeyen Mustafa Yılancıoğlu'nun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine ve sanıkların tutukluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti duruşmayı 18 Mayıs'a erteledi.

Abdulkerim Satuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber