Cumhurbaşkanı Sezer: Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, "Fiziksel altyapı yeterli düzeye getirilerek, zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmalıdır. Eğitimde niteliğin yükseltilmesi ve gelişimin sürdürülmesi bunun gerçekleştirilmesini zorunlu kılmaktadır" dedi.

Türk Eğitim Vakfının (TEV) 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Conrad Oteli'nde düzenlenen yemeğe, eşi Semra Sezer'le birlikte katılan Sezer, yaptığı konuşmada, temel eğitim ve öğretimin, kız ve erkek tüm çocuklar için anayasal bir hak olduğunu vurguladı.

Sezer, devletin bu hakkın kullanılmasına olanak sağlayacak eğitim ortamını hazırlamakla yükümlü olduğuna işaret ederek, okullaşmanın tamamlanmaması, aile engeli gibi nedenlerle kimi çocukların zorunlu eğitimden yoksun bırakılması sorununa çözüm bulunmasının temel öncelik olarak algılanması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer, şöyle devam etti:

"Korunmaya gereksinim duyanların yanı sıra, yetenekli ancak parasal olanakları bulunmayan çocuklara ve gençlere sahip çıkılarak, uygun bir eğitim ve sosyal yardım programı ile toplum içinde yerlerini almaları sağlanmalıdır. Gelecek kuşakların, belleklerini kalıp ve dogmalara dayalı bilgilerle doldurmak yerine, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde, ilgi, beceri ve yaratıcılıkları dikkate alınarak yetiştirilmelerine önem ve öncelik verilmelidir.

Bugünün öğrencilerini, sorumluluk ve işbirliğinin önemine inanan, Türkçe'yi etkin ve doğru kullanan, kendini anlatabilen, kararlarını uygulayabilen, bağımsızlık ve özgürlüğü kişiliğinin değişmez ilkesi benimsemiş, ülkesine, toplumuna, kendisine güvenen bireyler olarak görebilmek içtenlikli dileğimizdir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber