Üniversitelilerin duruşmasının ardından gerginlik: 2 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN Üniversitesi'nde (ME.Ü), yaklaşık 2 ay önce sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgaya karışan 13'ü tutuklu 37 öğrencinin yargılandığı duruşma sonrası olay çıktı. Mahkeme çıkışı yürüyüş yapan öğrenciler, kendilerini görüntüleyen polis kamerasına saldırdı, saldırgan öğrencinin gözaltına alınması sırasında arbede yaşandı.

ME.Ü'de geçen yıl 20 Aralık tarihinde, iki grup arasındaki kavga sonrası haklarında 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan 13'ü tutuklu 37 öğrencinin duruşmasına bugün başlandı. Tutuklu öğrencilerden Uğur Karadana, Ferhat Sayım ve Erhan Ekinci serbest bırakılırken, 10 öğrencinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

POLİS KAMERAMANINA SALDIRI

Duruşma öncesi, adliye önünde bekleyen öğrencilerin yakınları, çeşitli sivil toplum örgütleri ve Çukurova Üniversitesi'nden 100 kişilik bir grup, adliye binasından ıslık ve zılgıtlarla Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin binasına doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada, göstericilerin görüntülerini çeken Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Foto Film Şubesi'nde görevli polis memuru, gruptan bazı kişilerin saldırısına uğradı.

Bunun üzerine arkadaşlarını kurtarmak isteyen polisler ve göstericiler arasında bir arbede yaşandı. Polise direnerek yürüyüşünü sürdürmeye çalışan grup, yine tartışma ve arbede arasında belediye binası önüne kadar geldi. Burada grup adına açıklama yapan Derya Kılıç, tutuklu öğrencilerin de serbest bırakılmasını istedi. Kalabalık, açıklamanın ardından dağılırken, sivil polis ekipleri adliye önünde polise saldırdığını iddia ettikleri Ümit Gürz'ü gözaltına almak isteyince, ikinci kez arbede yaşandı. Polise direnen Gürz ve ismi açıklanmayan bir arkadaşı yaka paça polis otosuna bindirildi. Arkadaşlarının gözaltına alınmasını engellemeye çalışan gruptaki bazı kişilerle, polis arasında yine arbede yaşandı.

Polis, uzun süre devam eden gerginliği güçlükle kontrol altına aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber