E-posta bağımlısına 12 aşamalı çözüm

Haber Giriş : 21 Şubat 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kullanışlı olduğu kadar saplantı haline geldiğinde zaman kaybına da neden olan e-postaları denetlemeyi başarmak için 12 aşamalı bir tedavi programı oluşturuldu. Tedavi programı, Pensilvanya'da yöneticilik eğitimi veren bir eğitmen tarafından geliştirildi.

Uygulamanın başlangıcında katılımcılara öncelikle "her 10 dakikada bir e-posta kontrolü yapmamayı hedefleyin" düşüncesi benimsetiliyor. Aşamalar arasında "e-posta kutunuzu boş tutacağınıza söz verin", "e-postalarınızı önceden belirlenen düzenli zamanlarda kontrol edin", "cevap vermesi iki dakikadan az alacak e-postalar ile hemen ilgilenin daha uzun zaman alacak olanları başka bir dosyada toplayın" gibi şartlanma cümleleri ile başlayan safhalar bulunuyor.

Tedavi programı, golf oynayan bir sporcunun, topa her vuruşundan sonra e-posta için BlackBerry cihazını kontrol etmesi gibi vakaları iyileştirmeyi hedefliyor. Bilgisayarın yanından geçerken e-postalarını kontrol etmekten kendini alıkoyamayanlar ve e-posta gelmeyince kendi kendine e-posta atıp kontrol edenlerin çoğalmasının, programın geliştirilmesinde etkili olduğu belirtiliyor.

E-postaların kontrolünün sürekli hale getirilmesi ile büyük iş kaybının meydana geldiğini belirten uzmanlar bu kayıbın iş alanında daha çok ortaya çıktığını belirtiyor. E-postaların günde üç veya dört kere kontrol edilmesi tavsiye ediliyor.

maynet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber