Bakanlar müjdeyi doğruladı: SSK ve Bağ-Kur'luya sevksiz üniversite hastanesine gidiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nca (İNTES) düzenlenen "Ertelenen Sosyal Güvenlik Reformu ve ertelenmeyen sektör sorunları" konferansı öncesinde soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Milliyet'in duyurduğu üniversite hastanelerinin SKK ve Bağ-Kur'lulara sevksiz olarak açılması projesinin bütün boyutlarıyla incelendiğini söyledi.

"Sistemin bütün yükünü SKK ve Bağ-Kur'lulara çektirmek adalete uygun olmaz. Bu konuda hassasiyet içindeyiz" diyen Başesgioğlu, Genel Sağlık Sigortası (GSS) sisteminde Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı'na tabi olup olmadığına bakılmaksızın tüm sigortalıların bütün sağlık kuruluşlarına gidebilmelerinin temel amaç olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Milliyet'e proje için, "Vatandaşın doktoruna kolay ulaşması için olumlu bir adım. Bütçe şartlarına da bağlı. Sağlık hizmetlerinin sunumunu finansmanla birlikte düşünmek lazım" dedi.

Bu arada Başesgioğlu'nun "finansman" konusunda geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'la biraraya geldiği ve iki bakanın finansman için alternatif üretilmesi konusunda uzlaştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber