Okul yapımı için arsa bağışlayan baba kızını okula göndermiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul yapılması için 21 dönüm arsasını Milli Eğitim'e bağışlayan vatandaşın kızını okula göndermediği ortaya çıktı.

İlkokul 5. sınıftan sonra kızının okumasına müsaade etmeyen baba, maddi durumunun kötü olması sebebiyle böyle bir karar aldığını ileri sürdü.

Batman Kozluk ilçesi Bekirhan beldesinde bulunan 21 dönüm arsasını okul yapılması için milli eğitime bağışlayan Eşref Bazma'nın (39) kızını okula göndermediği ortaya çıktı.

Köy sakinleri ailelerin kızlarını büyüdükleri için okula göndermediğini iddia ederken, Eşref Bazma, ekonomik gerekçelerle kızını göndermediğini ileri sürdü.

Okul yapılması için arsa bağışlayan Eşref Bazma'nın kızını okula göndermediği kızların köy öğretmeni Gülnaz Altunay'a gönderdiği mektupla ortaya çıktı.

Kızı Selma Bazma'nın'da (14) aralarında bulunduğu 13 kız, köy öğretmeni Gülnaz'a mektup yazarak, okumak istediklerini belirtip bu konuda kendilerine yardımcı olmasını istedi. Mektup üzerine harekete geçen Batman Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, Kozluk ilçesi Bekirhan beldesi Yapraklı Köyünde ikamet eden Bazma ailesini ziyaret etti.

Anne ve babayı ikna eden Soyer, Selma'nın tüm okul ihtiyaçlarını karşılayarak okula kaydını yaptırdı. İlkokulu bitirdikten sonra babasının kendisini okuldan almasına anlam veremediğini belirten Selma Bazma ise tekrar okula gittiği için mutlu olduğunu söyledi.

"Arsa benden yapması devletten" diyerek, okul yapılması için arsasını Milli Eğitim'e bağışlayan Eşref Bazma, uzun süre yerel basında manşetlerde yer almıştı.

Bir taraftan okul yapılması için arsasını bağışlayan diğer taraftan 5. sınıftan sonra kızını okuldan alan Eşref Bazma, okumaya karşı olmadığını belirterek, ekonomik gerekçelerle kızı okula göndermediğinde ısrar etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber