MEÜ'de öğrencilerin uzaklaştırma kararı kaldırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2007 21:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın'ın, geçen yıl 20 Aralık'ta meydana gelen olaylara karışan 37 öğrenci için verilen tedbiren uzaklaştırma kararını kaldırdığı bildirildi.

MEÜ'den yapılan açıklamada, Süha Aydın'ın, üniversite yöneticileriyle yaptığı görüşmeler sonunda, olaylara karışan 37 öğrenciye üniversitenin kapılarını yeniden açtığı belirtildi. Üniversite yönetiminin, öğrencileri eğitim ve sınav hakkından yoksun bırakmamak adına verilen kararı ara tatile denk getirdiği ifade edilen açıklamada, yarı yılın başlamasıyla birlikte bu kararın kaldırıldığı ve 37 öğrencinin eğitimlerine yeniden başlayabilecekleri kaydedildi.

Amaçlarının tüm öğrencilere huzurlu bir eğitim ortamı sağlamak olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti:

''Öğrencilerimize verilmiş zarar, bize gelmiş sayılır. Öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve idari personelimizle büyük bir aileyiz. Kimsenin, huzurumuzu bozmasına müsaade etmeyiz. Medyayı kullanarak propaganda yapmaya çalışmak, MEÜ'de eğitim gören onbinlerce öğrenciye ve binlerce öğretim elemanına karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Ancak, yaşanan tüm sorunlar artık geride kaldı. Bundan sonra olabilecek her türlü sorun karşısında kapımız tüm öğrencilere ardına kadar açıktır. Sorunların üstesinden ancak sağlıklı iletişim kurarak gelebiliriz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber