'Videonun yayına verilmesi konusunda talimat verildi'

Dava kapsamında sanıkların savunmasının alınmasının ardından tanık beyanlarına geçildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mart 2017 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Videonun yayına verilmesi konusunda talimat verildi'

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, aralarında "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu tespit edilen firari sanık Said Sefa'nın da bulunduğu 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunması alınmasının ardından tanık beyanları alınarak duruşma yarına ertelendi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, sanık savunmasının alınmasının ardından tanıkların beyanlarının alınmasına geçildi.

Tanıklar Ömer Tekerek, bir dönem Habertürk gazetesinde çalıştığını, normalde haber merkezinde saat 9.30'da toplantı yapıldığını belirterek, ''Ancak 17 Aralık günü sadece o saatte sanık Oğuz Usluer orada bulunuyordu. Diğer sanıklardan Cuma Ulus ve Abdullah Kılıç söz konusu tarihte merkeze geç geldi. O saatlerde niye yöneticiler gelmemiş o kadar önemli bir operasyon varken.'' dedi.

FETÖ'ye yönelik soruşturma açılan eski milletvekili Hakan Şükür'ün partisinden istifa mektubunun Ankara muhabiri tarafından ekrandan okunduğunu belirten tanık Tekerek, terör örgütü FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in bir videosunun da sanık Abdullah Kılıç tarafından yayına verilmesi talimatını aldığını iddia etti.

Söz konusu videonun içeriğini hatırlamadığını anlatan tanık Tekerek, ''Bir haber daha vardı. Haber 15 saniyelik kısa bir görüntüden oluşuyordu. Bu görüntülerde, bir aracın bagajında ayakkabı kutuları ve paralar görünüyordu. Bu görüntüye ilişkin bir haber metni de vardı ancak haber dilinde sıkıntı vardı. Görüntü de net olmadığı için oradan yola çıkılarak bu haber metni yazılmazdı. Özel bir yerden bilgi alınması gerekiyordu.'' ifadelerini kullandı.

Tekerek'in ardından Bahadır Gürler, Mehmet Yeşilkaya ve Orhan Akdoğan'ın tanık sıfatıyla beyanları alındı. Mahkeme heyeti, beyanlara ara vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber