4/B'li personelin askerlik sonrası işe başlaması için girişim

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKERLİK DÖNÜŞÜ İŞE BAŞLAMA İÇİN GİRİŞİM

Türk Sağlık-Sen, 4/B'li personelin ek ödemelerinden yüzde 19.5 oranında yapılan kesintinin kaldırılmasının ve tayin hakkı için dava açmasının ardından şimdi de askerlik dönüşü işe başlama konusunu gündeme getirdi.

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne bir yazı yazan Türk Sağlık-Sen, 4/B'lilerin askerlik dönüşü işe başlama konusunda düzenleme yapılmasını istedi. Sendikanın Bakanlığa yazdığı yazıda 4/B'lilerin askerlik dönüşü işe başlama konusunda hizmet sözleşmesinde bir hüküm bulunmadığı vurgulandı.

Bakanlığa yazılan yazıda ?657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 81.maddesinde:?Hazarda ve seferde muvazzaflık hizmeti dışında silah altına alınan Devlet memurları, silah altında bulundukları sürece izinli sayılırlar.? Hükmü yer almaktadır.Yine aynı kanunun 83.maddesinde ise:?Devlet memuru iken muvazzaf askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınanlardan askerlik görevini tamamlayıp memuriyete dönmek isteyenler, terhis tarihinden itibaren 30 gün içinde kurumlarına başvurmak ve kurumları da başvurma tarihinden itibaren azami 30 gün içinde ilgilileri göreve başlatmak zorundadırlar.? ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamanın ardından, 4/B'li personelin sözleşmede hüküm bulunmayan konularda 657 sayılı Kanuna tabi olduğu da vurgulanarak, askere giden 4/B personelinin ücretsiz izinli sayılması ve askerlik dönüşü tekrar göreve başlamaları gerektiği ifade edildi.

Yazıda bu hukuki açıklamaların ardından, personelin göreve başlatılmamasının Anayasa'nın ?Kanun önünde eşitlik? ilkesine aykırı olduğu belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan 4/B'li personelin yayınlanan bir genelgeyle askerlik dönüşü işe başlamalarının sağlandığı da hatırlatılan yazıda, 4/B'li personelin askerlik dönüşü işe başlaması için düzenleme yapılması, yapılmayacak ise sendikaya bilgi verilmesi istendi.

Türk Sağlık-Sen yetkilileri, Sağlık Bakanlığı'nın bu talebi olumsuz olarak değerlendirmesi veya 60 gün içinde cevap vermemesi halinde, konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber