'İddaa' oyunu, bir kaç hafta oynanmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2007 18:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "İddaa" oyununun bir kaç hafta oynanmama riski olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanan Futbol Müsabakalarında Müşterek Bahisler Tertibi Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasını Öngören Yasa Tasarısı üzerinde konuşan Şahin, 2002 yılında "İddaa" oyunuyla ilgili merkezi sistem kurulması ve işletilmesi amacıyla açılan ihaleyi kazanan firmanın, oyunu oynatma hakkı kazandığını anlattı.

Oyunun 3 yıldan beri başarıyla oynandığını ve kendisinin de beklemediği bir cironun elde edildiğini ifade eden Şahin, spor kulüplerine de ciddi kaynak oluşturduğunu; ayrıca, İddaa ve diğer oyunlardan sağlanan gelirle yarım kalmış ve yeni olmak üzere 40 spor tesisi yapıldığını kaydetti.

Danıştay'ın ilgili dairesinin tespit ettiği yasal boşluk nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Şahin, "1 Mart itibariyle yürütmeyi durdurmanın uygulamasını başlatmak zorundayız. O nedenle bu konuda düzenleme yapılması zarureti doğmuştur" dedi.

Bir düzenleme yapılmaması halinde spor kulüplerinin gelir ve kaynak kaybına uğrayacağına dikkati çeken Şahin, tasarıda önergeyle yapılacak değişiklikle süreci devam ettirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Ancak hiç kimsenin, yasanın 1 Mart'ta hemen yürürlüğe gireceği ve 1 Mart itibariyle İddaa'nın devam edeceğini anlamaması gerektiğine dikkati çeken Şahin, Anayasaya aykırı bir düzenleme olmaması amacıyla tasarı üzerinde ciddi bir çalışma yürüttüklerini anlattı.

Tasarının kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı'na gönderileceğini, yasayı inceleme için 15 günlük süresi ve yeniden görüşülmesini isteme hakkı da olduğunu hatırlatan Şahin, "Önergeyle çok acil olarak yeni bir sözleşme yapma imkanı getiriyoruz. Bir kaç hafta İddaa oynanmama riski var. Bunu kısa sürede atlatmayı, aynı durumu sürdürmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

"KONUNUN DIŞINDAYIM"

Türkiye Futbol Federasyonu ile ilgili tartışmalara da değinen Şahin, Futbol Federasyonunun idari ve mali özerkliğe sahip olduğunu hatırlattı. Spordan Sorumlu Bakan olarak federasyonlarla ilgili "gözetim ve denetim" yetkisi olduğuna işaret eden Şahin, Başbakanlık Teftiş Kurulunun "Haluk Ulusoy'un daha önceki başkanlık dönemiyle ilgili olağanüstü genel kurula gidilmesi" doğrultusunda raporu olduğunu kaydetti.

Gözetim ve denetim yetkisini kullanmak yerine, Futbol Federasyonu Genel Kurulunun olağanüstü toplanması konusunda "Genel Kurul delegeleri veya Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bunu yapsın" dediğini ifade eden Şahin, yeterli sayıda delegenin toplantı için imza topladığını bildirdi. Şahin, konunun tamamen dışında olduğunu; kendi mecrasında yürüdüğünü söyledi.

Şahin, olağanüstü toplantıyla ilgili sürecin 9 Mart'ta sona ereceğini belirterek, "İnanıyorum ki Futbol Federasyonu delegeleri ve yönetim kurulu üyeleri gerekli adımı atacak ve futbol arenasını sıkıntıya sokmayacaktır.

Beklemek dışında bu süreçte yapacak bir şey yok" dedi.

"SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR"

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç, tasarının komisyondaki görüşmelerinde iktidarın, "klasik iktidar tavrı" içinde olduğunu, CHP'li üyelerin de yanlış ve eksik buldukları düzenlemelerle ilgili ayrışık oy yazısı yazdıklarını söyledi.

"Sıkışık bir takvimle" karşı karşıya olduklarını anlatan Koç, düzeltilmesini istedikleri hususları AK Parti'ye bildirdiklerini kaydetti.

Koç, Şahin'in Futbol Federasyonu ile ilgili sözlerine, "Eğer Futbol Federasyonuna girilecek olursa söyleyecek çok sözümüz var. O zaman bu tasarı, bugün buradan çıkmaz. Ama şimdi konu bu değil" dedi.

Konuşmaların ardından tasarının maddelerine geçildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber