Turan: FETÖ ile mücadelemiz asla bitmeyecek

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: - "FETÖ ile mücadelemiz asla bitmeyecek. Millet olarak bu teröristlere öyle bir ders vermeliyiz ki bir daha hiç kimse darbe yapmayı aklından bile geçiremeyecek"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2017 21:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Turan: FETÖ ile mücadelemiz asla bitmeyecek

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "FETÖ ile mücadelemiz asla bitmeyecek. Millet olarak bu teröristlere öyle bir ders vermeliyiz ki bir daha hiç kimse darbe yapmayı aklından bile geçiremeyecek." dedi.

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Çanakkale'ye gelen Turan, Lapseki Belediyesinin hizmet binasının temel atma töreni ile 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın açılışına katıldı.

Törende konuşan Turan, FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik davada yargılanan, önceki gün haklarında tahliye kararı verilen ve daha sonra tekrar gözaltına alınan sanıklar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Turan, 15 Temmuz'un milletin yeniden dirildiği, kendini bulduğu bir gün olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da Çanakkale de tarihinden aldığı güçle destansı direnişin en ön saflarında yer aldı. 15 Temmuz'un hatırasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara bu güzel mirası anlatmak boynumuzun borcudur. Dün bir hukuki fecaat ile karşı karşıya kaldık. FETÖ ile ilişkili militan gazeteciler tahliye edildi. Bunlar gazetecilik maskesiyle darbe yapmaya kalkışan bir örgütün militanları. Bunları masum göstermeye hiç kimsenin gücü yetmez. FETÖ ile mücadelemizi bu tür çıkışlarla durdurmaya çalışanlar asla başarılarına ulaşamazlar. FETÖ'ye bulaşmış herkes ama herkes bu millete bu suçun cezasını ödeyecek. Aksi durumda şehitlerimize ve gazilerimize karşı vatan borcumuzu yerine getirmemiş oluruz."

- "Bugün Ömer Halisdemirler destan yazmıştır"

Kurda merhamet etmenin kuzuya zulüm olacağının altını çizen Turan, "FETÖ ile mücadelemiz asla bitmeyecek." diye konuştu.

Turan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Millet olarak bu teröristlere öyle bir ders vermeliyiz ki bir daha hiç kimse darbe yapmayı aklından bile geçiremeyecek. 15 Temmuz bizim için çok özel bir tarih. Bundan 102 yıl önce karşıki dağlarda atalarımız 18 Mart destanını nasıl yazdıysa o gün nasıl şehit olup gazi olmuşsa bu yüzyılın 18 Mart'ı da 15 Temmuz olmuştur. Mustafa Kemal'in emrindeki Yahya Çavuşlar, Seyit Çavuşlar nasıl ki destan yazmışsa bugün de Ömer Halisdemirler destan yazmıştır. Unutmayın, kurda merhamet kuzuya zulümdür. Bizler kurda merhamet etmeyeceğiz. Kuzunun hakkını kurttan sonuna kadar soracağız. Darbeyi, darbeciliği, terörü tarihe gömeceğiz. Yeni baştan bir Türkiye inşa edeceğiz. 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oylarıyla da bu yeni Türkiye'nin kapısını aralayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber