İktisat profesörü 2 milyon lira dolandırıldı

'Bankaya sahte para operasyonu yapacağız' diyerek İranlı iktisat profesörünün 2 milyon lirasını aldılar. Bu kişilerden biri, başka bir kişiyi dolandırmak üzereyken yakalandı ve tutuklandı. Dolandırıcılardan biri, kendisini Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıtırken, bir başkası savcı rolüne girdi. Şüphelilerin telefonunda, farklı kişilerin hesap numaraları ve sahte polis telsizi sesi çıkaran uygulama bulundu.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İktisat profesörü 2 milyon lira dolandırıldı

89 yaşındaki iktisat profesörü Hüsrev Mellah'a yönelik dolandırıcılık eylemi ile ilgili yeni bir gelişmenin yaşandığı anlaşıldı. Mellah'ı, kendilerini polis olarak

tanıtarak bankadaki 2 milyon lirasını aldıkları iddia edilen şüphelilerden biri olan M.T. 26 Mart günü, çıkarıldığı İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. M.T.'nin, birlikte tutuklandığı M.K.'nin başka bir kişiyi dolandırmak üzereyken yakalandıkları öğrenildi. Soruşturma dosyasında yer alan ifadeler ve polis fezlekesi dikkat çekici ayrıntılar içeriyor.

SENİ KELEPÇELER EMNİYETE GÖTÜRÜRÜZ

Mellah, 19 Şubat Pazar günü akşamüstü ev telefonundan arandı. Arayan kişi kendisini Mellah'a polis olarak tanıtarak "Sana sorularımız olacak. Eğer doğru cevaplamazsan seni adresinden gelerek kelepçeleyip emniyete götüreceğiz" dedi. Bu sözler üzerine telaşlanan Mellah'a bu kez, telefonun diğer ucundaki sahte polis, sahte para operasyonu yapacaklarını, Mellah'ın hesabında bulunan paraları araştıracaklarını söyledi. Mellah, kendisini telefonla yönlendiren kişinin uyarısı sonrası cep telefonunu şarja taktı ve sabaha kadar bekledi. Pazartesi sabahı 07.00 gibi 'beklediği' telefon geldi. Arayan kişi, bankanın açıldığını hesabında bulunan 285 bin lirayı çekip eve getirmesini istedi. Mellah o gün saat 15.00 gibi evinden çıkarak şubeye gitti 285 bin lirayı çekip evine döndü.

ÇETEYİ SAYENDE ÇÖKERTECEĞİZ!

Mellah, eve girdikten dakikalar sonra kapının zili çaldı, kendisini 'Polis Memuru Hakan' olarak tanıtan kişi "Ben sizin torununuz sayılırım. Bu çeteyi seninle birlikte çökerteceğiz. Savcı bey de bu konuyu takip ediyor" diyerek Mellah'ın elini öptü. Kapıdaki kişi Mellah'ı, yakındaki bir pastaneden de börek getirmişti. Mellah, kapıya gelen sahte polise 285 bin lirayı verdi ve operasyona destek verdiğini düşünerek söylenenleri yapmaya başladı. Eve gelen kişi, parayı aldıktan iki saat sonra tekrar Mellah'ı aradı ve "Sizden aldığımız 285 bin liranın içinde 85 bin TL sahte para çıktı" dedi.

BÖREK GETİRDİ VALİZ DOLUSU PARAYI ALDI

Bu görüşmeden bir gün sonra bu kez 21 Şubat sabahı Mellah aynı kişilerce bir kez daha arandı. Telefondaki sahte polis, Mellah'a, bir bankanın Yeniköy şubesine operasyon yapacaklarını belirterek, anılan şubede hesabının olup olmadığını söyledi. Mellah, bu şubede toplam bir milyon 667 bin TL'nin olduğunu söyledi. Mellah 24 Şubat günü bankaya giderek tüm parasını çekti ve bir valize koyarak evine döndü. Mellah eve geldikten birkaç dakika sonra bu kez başka bir kişi, Mellah'ın evine gitti. Bu kişi de, Mellah'a börek getirmiş ve soruşturmayı yürüten 'savcı'nın kendisi ile görüşeceğini söyleyerek telefonu uzattı. Sahte savcı Mellah'a, merak etmesini söyleyerek "Paranı güvenli bir bankaya yatıracağız" dedi. Mellah, para dolu valizi gelen kişiye verdi ve beklemeye başladı. Bu sırada, Mellah'ı, emekli gümrük müfettişi bir yakını ziyaret etti. Mellah, son bir haftada yaşadıklarını anlattı. Müfettiş N.E.'nin yanıtı ""Hocam siz dolandırılmışsınız" oldu. Mellah, o an da ikna olmasa da 27 Şubat Pazartesi günü Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek başında geçenleri anlattı.

BEN SARIYER İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ!..

Polis ekipleri bu olayın faillerini araştırırken, M.K. isimli bir kişi 23 Mart günü Tarabya Polis Merkezi'ne gitti. M.K., burada verdiği ifadede 4 saattir telefonla birileri ile görüştüğünü söyledi. M.K., ev telefonundan ilk arayan kişinin kendisini Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıttığını, daha sonra telefonu 'yardımcısı'na verdiğini anlattı. M.K. ile telefonla görüşmeyen kişi, parasının olup olmadığını sordu. M.K., yanında para olmadığını ancak adını verdiği bir bankada 16 bin 500 TL parasının olduğunu söyledi. Telefondaki kişi bu kez, "O bankaya sahte para operasyonu yapacağız. Sen paranı çek bizi bekle" dedi. M.K. bankadan 15 bin 750 TL çekerek bu kişi ile telefonla bilgi verdi. M.K., görüştüğü kişinin polis memuru olduğunu düşünerek bu kişiye, "Parayı çektim. Emniyete bırakıyorum. Siz oradan alırsınız" dedi. Telefondaki kişi, parayı emniyete bırakmamasını belirterek, kendisinin tarif ettiği yere gitmesini istedi. M.K. bu durumdan şüphelendi ve yakınında olduğu Tarabya Polis Merkezi'ne gitti ve durumu anlattı.

AVA GİDERKEN BU KEZ AVLANDILAR

Polis memurları M.K.'ye, kendisini arayan kişilere belirledikleri yere gelmeleri için telkinde bulundu. Kısa süre sonda da M.K. ve M.T. yakalandı. Şüpheliler, verdikleri ifadede dolandırıcılık olayı ile ilgilerinin olmadığını, M.K.'den alacaklı bir kişinin kendilerini Sarıyer'e yönlendirdiklerini söyledi.

Şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemede, başka kişilere ait çok sayıda hesap numarası, vatandaşlık numaraları, sahte telsiz sesi çıkaran uygulama ve wireless şifresi kırma özelliğine sahip uygulama bulundu. Şüphelilerden M.T.'nin, Hüsrev Mellah'ı dolandıran kişilerden biri olduğu belirlendi. İki şüpheli, hakimlik sorguları ardından 26 Mart'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Dinçer GÖKÇE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber