Eroğlu: Hiçbir eser koyamadan bakanlıktan gidenler var

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: - ''Allah nasip ederse anayasa değişikliğiyle Türkiye adeta uçacak, küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2017 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eroğlu: Hiçbir eser koyamadan bakanlıktan gidenler var

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Allah nasip ederse anayasa değişikliğiyle Türkiye adeta uçacak, küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyoruz." dedi.

Eroğlu, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde "Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları"nın dağıtımı ile DSİ'ye ait 14 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, referanduma değindi.

Türkiye'nin geleceği için "evet" dediklerini belirten Eroğlu, "Kimler 'evet' diyor? Vatanını, milletini, bayrağını seven herkes 'evet' diyor. Türkiye'nin bekası, milletimizin istiklal ve istikbali için 'evet' diyoruz. Başka bir şey yok. Özellikle Almanya'da gazeteler Türkçe manşet atıyor 'hayır' deyin diye. Çünkü biz diyoruz ki söz de karar da Türk milletinindir. Biz senin kanun değişikliğine karışıyor muyuz? Hollanda, Fransa, Danimarka netice de 'hayır' diyor. Onlar geleceği gördüler, hissettiler. Allah nasip ederse anayasa değişikliğiyle Türkiye adeta uçacak. Küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyoruz." diye konuştu.

- "Hiçbir eser koyamadan bakanlıktan gidenler var"

Eroğlu, Türkiye'de eskiden çok kısa süreli hükümetlerin olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihinde 93 yılda 65 hükümet geldi. 93'ü 65'e bölün 1,5 yıl bile etmiyor. 16 ayda bir bakan, bakanlığın hangi kapısından girip hangi kapısından çıkacağını dahi öğrenemez. Neden? Zaten seçimden sonra hükümet kurma çalışmaları var. Birkaç ay öyle geçiyor. Hükümet kurulduktan sonra mecliste okunan programdan sonra hükümet güvenoyu alacak aradan geçiyor 4 ay. Gidiyor bakanlık koltuğuna oturuyor ama daha talimat veremiyor. Çünkü gelen tebriklerden dolayı 2 ay daha geçti oldu 6 ay. Ondan sonra bir bakıyor koltuğu sallanıyor. Daha hiçbir talimat veremeden koltuğu kayıp gitmiş. Hiçbir eser koyamadan bakanlıktan gidenler var."

- "Her seferinde milletin cereme çekecek hali yok"

Türkiye'de istikrar olması için çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bakın Amerika'da 227 yılda 45 devlet başkanı geldi. Biz de 65. hükümet bilmem 2 bin kaç yılında Türkiye'de hükümet olacaktık. Daha çok önceden geldi. Yani erken doğum gibi 4 ayda doğum gibi bir şey oluyor bu. Neticede Amerika'da ise istikrar var. Demek ki Türkiye'de eski dönemde mevcut sistem bir defa kriz üretiyor. Koalisyon üretiyor, kısa vadeli hükümetlerle bir şey yapılamıyor. Türkiye'nin önü kesiliyor. İkinci husus da bu sistem kavga üretiyor. 1946'dan günümüze kadar kavgaları saymayacağım ama merhum İsmet İnönü'yle Recep Peker Başbakan bir tayin meselesinden dolayı kavga etti ve paramız yüzde 110 değer kaybetti. Faturayı kim ödedi? Millet. Merhum Ecevit hatırlayın Sayın Ahmet Necdet Sezer'i mecliste seçerek Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturttu mu? Aradan geçen kısa bir süre sonra anayasa kitapçığını Milli Güvenlik Kurulu'nda fırlattı. Neticede herkes önünde gerçekten mahcup oldu ve bir ekonomik kriz ki bir gecelik faizler hatırlıyor musunuz? Yüzde 7500'e çıktı. Dolar 3 katına fırladı. Ceremeyi faturayı kim çekti? Kardeşler her seferinde milletin cereme çekecek hali yok."

- "Biz milletimize güveniyoruz"

Eroğlu, bazı partilerin vatandaşlara doğruyu söylemediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçenlerde Sayın Kılıçdaroğlu okumamış 18 maddeyi diyor ki 'Bu yeni gelecek sistemde cumhurbaşkanı başka partiden, başbakan başka partiden olursa büyük bir kriz çıkar.' Biz zaten böyle krizler çıktığı için değiştiriyoruz, farkında değil. Muhtarlıkları kapatacakmışız vesaire. Allah aşkına milleti saf mı sanıyorlar. Bu millet zeki millettir, feraset sağduyu sahibidir. Biz milletimize güveniyoruz. 18 yaş ile 25 yaş arasında 7,5 milyon gencimize güveniyoruz, onlar güvenmesin. Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul'u fethetti. Bu gençler de inşallah Türkiye'ye büyük hizmetler yapacak. Biz onlara yürekten inanıyoruz."

Çanakkale'ye yapılan yatırımlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti milletvekillerine teşekkür eden Eroğlu, terör örgütlerine ve onlara destek veren ülkelere de tepki gösterdi.

Bakan Eroğlu, Çan ilçesinde de "Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları" dağıtım törenine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber