Sahte polisler bu kez yakayı ele verdi

"Bankaya sahte para operasyonu yapacağız" diyerek İranlı iktisat profesörünün 2 milyon lirasını alan şüphelilerden biri, başka bir kişiyi dolandırmak üzereyken yakalandı. 'Nitelikli Dolandırıcılık' yapmakla suçlanan şüphelilerden biri kendisini Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıtırken, bir başkası 'savcı' rolüne girdi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Nisan 2017 10:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte polisler bu kez yakayı ele verdi

Dinçer GÖKÇE

89 yaşındaki emekli iktisat profesörü Hüsrev Mellah'a yönelik dolandırıcılık eylemi ile ilgili yeni bir gelişmenin yaşandığı anlaşıldı. Geçtiğimiz 26 Mart'ta, İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce sorguları yapılan iki kişi tutuklandı. İki şüpheli, Muhammet Kal'ı (69) dolandırmak suçlaması ile hakim karşısına çıkarıldı. Şüphelilerden M.T.'nin aynı zamanda Hüsrev Mellah'ı da dolandıran kişilerden biri olduğu iddia ediliyor. Soruşturma dosyasında yer alan ifadeler ve polis fezlekesi dikkat çekici ayrıntılar içeriyor.

SENİ KELEPÇELER EMNİYETE GÖTÜRÜRÜZ

İran'da emekli olduktan sonra İstanbul'a yerleşen Mellah, 19 Şubat Pazar günü akşamüstü ev telefonundan arandı. Arayan kişi kendisini polis olarak tanıtarak, Mellah'a "Sana sorularımız olacak. Eğer doğru cevaplamazsan seni adresinden gelerek kelepçeleyip emniyete götüreceğiz" dedi. Telefonun diğer ucundaki kişi, bu sözler üzerine telaşlanan Mellah'a bu kez, sahte para operasyonu yapacaklarını, hesabında bulunan paraları araştıracaklarını söyledi. Mellah, kendisini telefonla yönlendiren kişinin uyarısı sonrası cep telefonunu şarja taktı ve sabaha kadar bekledi. Mellah, pazartesi sabahı 07.00 gibi tekrar arandı. Arayan kişi, bankanın açıldığını hesabında bulunan 285 bin lirayı çekip eve getirmesini istedi. Mellah o gün saat 15.00 gibi evinden çıkarak şubeye gitti 285 bin lirayı çekip evine döndü.

ÇETEYİ SAYENDE ÇÖKERTECEĞİZ!

Mellah, eve girdikten dakikalar sonra kapının zili çaldı, kendisini 'Polis Memuru Hakan' olarak tanıtan kişi "Ben sizin torununuz sayılırım. Bu çeteyi seninle birlikte çökerteceğiz. Savcı bey de bu konuyu takip ediyor" diyerek Mellah'ın elini öptü. Kapıdaki kişi Mellah'a yakındaki bir pastaneden de börek getirmişti. Mellah, kapıya gelen kişiye 285 bin lirayı verdi ve operasyona destek verdiğini düşünerek söylenenleri yapmaya başladı. Eve gelen kişi, parayı aldıktan iki saat sonra tekrar Mellah'ı aradı ve "Sizden aldığımız 285 bin liranın içinde 85 bin TL sahte para çıktı" dedi.

* Mağdur Hüsrev Mellah ve M.K.

BÖREK GETİRDİ VALİZ DOLUSU PARAYI ALDI

Bu görüşmeden bir gün sonra bu kez 21 Şubat sabahı Mellah aynı kişilerce bir kez daha arandı. Telefondaki kişi Mellah'a, bir bankanın Yeniköy şubesine operasyon yapacaklarını belirterek, anılan şubede hesabının olup olmadığını sordu. Mellah, bu şubede toplam bir milyon 667 bin TL'nin olduğunu söyledi. Mellah 24 Şubat günü bankaya giderek tüm parasını çekti ve bir valize koyarak evine döndü. Mellah eve geldikten birkaç dakika sonra bu kez başka bir kişi Mellah'ın evine gitti. Bu kişi de, Mellah'a börek getirdi ve soruşturmayı yürüten 'savcı'nın Mellah ile görüşeceğini söyleyerek telefonu uzattı. Kendisini savcı olarak tanıtan kişi Mellah'a, merak etmesini söyleyerek "Paranı güvenli bir bankaya yatıracağız" dedi. Mellah, para dolu valizi gelen kişiye verdi ve beklemeye başladı. Bu sırada Mellah'ı, emekli gümrük müfettişi bir yakını ziyaret etti. Mellah, son bir haftada yaşadıklarını anlattı. Müfettiş N.E.'nin yanıtı "Hocam siz dolandırılmışsınız" oldu. Mellah, o an da ikna olmasa da 27 Şubat Pazartesi günü Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek başında geçenleri anlattı.

BEN SARIYER İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ!..

Polis ekipleri bu olayın faillerini araştırırken Muhammet Kal isimli bir kişi 23 Mart günü Tarabya Polis Merkezi'ne gitti. M.K., burada verdiği ifadede 4 saattir telefonla birileri ile görüştüğünü söyledi. Kal, ev telefonundan ilk arayan kişinin kendisini Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü olarak tanıttığını, daha sonra telefonu 'yardımcısı'na verdiğini anlattı. Kal ile telefonla görüşen kişi, Kal'a parasının olup olmadığını sordu. Kal, yanında para olmadığını ancak adını verdiği bir bankada 16 bin 500 TL parasının olduğunu söyledi. Telefondaki kişi bu kez, "O bankaya sahte para operasyonu yapacağız. Sen paranı çek bizi bekle" dedi. Kal bankadan 15 bin 750 TL çekerek bu kişi ile telefonla bilgi verdi. Kal, görüştüğü kişinin polis memuru olduğunu düşünerek bu kişiye, "Parayı çektim. Emniyete bırakıyorum. Siz oradan alırsınız" dedi. Telefondaki kişi, parayı emniyete bırakmamasını belirterek, kendisinin tarif ettiği yere gitmesini istedi. Kal bu durumdan şüphelendi ve yakınında olduğu Tarabya Polis Merkezi'ne gitti ve durumu anlattı.

AVA GİDERKEN BU KEZ AVLANDILAR

Polis memurları Kal'a, kendisini arayan kişilere belirledikleri yere gelmeleri için telkinde bulundu. Kısa süre sonda da M.K. ve M.T. yakalandı. Şüpheliler, verdikleri ifadede dolandırıcılık olayı ile ilgilerinin olmadığını, Kal'dan alacaklı bir kişinin kendilerini Sarıyer'e yönlendirdiklerini söyledi.

Şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemede, başka kişilere ait çok sayıda hesap numarası, vatandaşlık numaraları, sahte telsiz sesi çıkaran uygulama ve wireless şifresi kırma özelliğine sahip uygulama bulundu. Şüphelilerden M.T.'nin, Hüsrev Mellah'ı dolandıran kişilerden biri olduğu belirlendi. İki şüpheli, hakimlik sorguları ardından 26 Mart'ta tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber