O parayla Boğaz'a 300 köprü yapılırdı

İstanbul'da iş kadınlarıyla bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türkiye'nin koalisyon dönemlerinde yaşadığı krizleri anlattı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Nisan 2017 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
O parayla Boğaz'a 300 köprü yapılırdı

Mesude Demirhan

Kaya, 2001'de yaşanan anayasa kitapçığı krizinde 638 milyar lira kaybediliğini ve bu rakamla 300 tane Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşa edilebileceğini belirtti. Kaya Türkiye'nin bir daha bu bedelleri ödemek istemediğini vurguladı.

100 YILLARI ŞEKİLLENDİRECEK

İstanbul'da düzenlenen "Beyoğlu Buluşması"na ve iş kadınlarıyla sivil toplum örgütlerinden çok sayıda kişi katıldı. Kaya, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ekonomiye yapacağı katkıları anlattığı konuşmasında iş kadınlarına referandumda 'evet' demeleri çağrısında bulunarak tüm kadınlardan destek beklediğini dile getirdi. Tek hedeflerinin, sistemi güçlü kılarak Türkiye'nin büyümesini ve gelişmesini kalıcı hale getirmek olduğunu belirten Kaya, "Bu referandum; bu milletin istikbal ve istiklal mücadelesi. Belki önümüzdeki 100 yılları şekillendirecek, Türkiye'yi önümüzdeki yıllarda çok daha güçlü bir ülke haline gelmesini sağlayacak bir sisteme kavuşturacağız" dedi.

BÜYÜME ARTACAK

Türkiye'nin geçen yıl yaşadığı darbe girişimine rağmen yüzde 2.9 büyüdüğünü ancak bu rakamın Türkiye için yeterli olmadığına dikkat çeken Kaya, büyüme rakamlarının yeni sistemle birlikte çok daha iyi yerlere gideceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber