Liseli öğrencilerin robot yarışı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2007 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) işbirliğiyle düzenlenen ''1. Robot Yarışması''nda ilginç robot tasarımları yer aldı.

Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen yarışmaya, Konya Adil Karaağaç Teknik Lisesi öğrencileri, ''Buffalo'' isimli robotla katıldı.

''Serbest'' kategoride yarışacak robotun yapımcılarından lise öğrencisi Mehmet Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, robotun, kablosuz internet yöntemiyle yönetilebildiğini ve içerisine yerleştirilmiş bir kamera aracılığıyla çevresindekileri görebildiğini söyledi. Tekin, yaptığı robotun, bomba imha özelliğine sahip olduğunu belirterek, ''Bugün bir emniyet mensubu, yurt dışından 50 bin dolara bomba imha robotu aldıklarını söyledi. Bu robotun maliyeti ise çok düşük bir rakama geliyor. Ülkemize faydalı olmayı çok istiyoruz. Bu nedenle çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

-''ASİMO''NUN BENZERİ MAÇKA'DAN-

Maçka Akif Tuncer Endüstriyel Teknik Okulları tarafından yapılan ''M-TECH (Maçka-Technology)'' isimli robot da ''serbest'' kategoride yarışacak. ''ASİMO'' isimli robota benzeyen ''M-TECH'', sensör sistemi sayesinde sese ve görüntüye duyarlı ve uzaktan kontrol sistemi sayesinde kontrol edilebiliyor.

Robotu yapan lisenin öğrencileri, katıldıkları kategorinin zorlu olacağını bildiklerini ama ''M-TECH''e güvendiklerini söylediler. Üç kategoriden oluşan yarışmanın, ''simo'' ve ''çizgi izleyen robot'' kategorilerinin ilk aşaması bugün gerçekleştirildi. Bu kategorilerin ikinci aşamaları ile ''serbest'' kategorideki yarışmalar yarın gerçekleştirilecek ve düzenlenecek törenle derece alanlara ödülleri verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber