Çelik: Her dönem bu ülke üzerinde oyunlar oynandı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Her dönem bu ülke üzerinde oyunlar oynandı. Neden çünkü bizim birliğimizden korkuyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimiz çok şeyi başaracak, çok yanlışlıkları ortadan kaldıracaktır. Bu memlekette birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe emperyalist güçler hiç bir zaman emellerine ulaşamayacaklardır." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Nisan 2017 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çelik: Her dönem bu ülke üzerinde oyunlar oynandı

Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Tesisleri'nde kentteki amatör takımların yöneticileri ve sporcularıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Çelik, vatanı vatan yapmanın ve bir bayrak altında yaşamanın kolay bir hadise olmadığını belirtti.

Vatansızlığın çok zor bir durum olduğunu anlatan Çelik, "Yetim bir çocuğun durumuyla vatansız kalmış insanlar arasında pek bir fark yok hatta daha zordur vatansızlık. İşte Suriye'nin vatansız duruma düşmesi insanları perişan etti. Yaklaşık 8.5 milyon Suriyeli vatanından uzakta yaşıyor. Bir o kadarı da kendi vatanında dağda bayırda yaşamak zorunda kalmış. Ortada ne bayrak ne okul ne hastane var. Hiçbir şey yok." diye konuştu.

Dikkatli ve uyanık olunması gerektiğini vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Her dönem bu ülke üzerinde oyunlar oynandı. Neden? Çünkü bizim birliğimizden korkuyorlar. Bizim birlik ve beraberliğimiz çok şeyi başaracak, çok yanlışlıkları ortadan kaldıracaktır. Bu memlekette birlik ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe emperyalist güçler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır. Çok ciddi hesapları var üzerimizde. Ah bir parçalasak bu Türkiye'yi de rahat yutulur lokma hale getirsek diye hesap yapıyorlar. Bugüne kadar buna fırsat vermediniz, vermedik, Allah'ın izniyle de bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz."

Ülkede piyonların çok olduğunu belirten Çelik, "Piyonlar çok, bu piyonlar bölmeyi çarpmayla uğraşanlar içerideki piyonlar. Yani bu emperyalist güçlere alet olmuş olanlar. Esas ağa babaları kim? Esas ağa babaları dışarıda. Dünyanın kaymağını yiyenler, Ortadoğu'nun petrolünü sömürenler, bu sömürünün devam etmesi için fakir fukaranın hakkının, sofrasının kendi sofrasına akması için bu planları, projelerini uygulatacakları gençler buluyorlar. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de aynısını yapıyorlar." değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber