Gümrükten rüşvetle mal geçiren çete çökertildi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 08:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Detaylı Resim için tıklayınız Para karşılığı anlaştıkları firmaların ithalat karneleriyle İstanbul'daki gümrüklerden 2.3 milyon YTL'lik kaçak eşya geçiren 26 kişi yakalandı

İstanbul'da gümrük müşavirliği yapan şirketlerin adını kullanarak para karşılığı anlaştıları firmaların ithalat yapmaya yarayan karneleri aracılığıyla gümrüklerden kaçak mal çıkarıp Tahtakale'de satmaya planlayan 26 kişi polisin düzenlediği ?Bahar Operasyonu?yla yakalandı. Zanlıların kullandıkları depolarda bulunan 2.3 milyon YTL değerindeki mallara el konuldu. 6 ay boyunca belirlenen kişilerin telefonları dinlendi ve Tahtakale piyasasına kaçak mal temin eden çete ortaya çıkarıldı.

?Aktif Mustafa?

Kaçakçılık çetesinin elebaşılığını yapan Mustafa Atmaca ise Nakkaştepe'deki lüks villasında yakalandı. Banyo süngerinden uydu alıcısına, plazma televizyonlardan meyve sıkacağına kadar çeşitli kaçak mal ele geçirildi. İddiaya göre Tahtakele'de Aktif Mustafa olarak tanınan Mustafa Atmaca ile Tuncay Güçbilmez, İstanbul'daki gümrüklerle bağlantılı olan kişilerle anlaştı. Daha sonra gümrük müşavirliği yapan firmaların ismini kullanarak ithalat ve ihracat yapan firmalarla temas kurdu. Atmaca, bu firmaların yetkililerine, ?İthalat yapmaya yarayan karnenizi imzalayıp bana verin. Ben bunlarla iş yapayım. Karnenizi her kullandığımda size belli bir miktar para vereyim? diyerek anlaştı. Atmaca ve adamları yurt dışından getirilen kaçak plazma televizyonları, evrak üzerinde bilgisayar monitörü olarak gümrüklerden geçirdi. Polis, 2006'nın Ağustos ayında düzenlenen gümrük operasyonundan sonra zanlıların daha dikkatli olduklarını belirledi.

Şifre kullandılar

Bu operasyonlardan tedirgin olan Atmaca ve adamlarının telefon görüşmelerinde şifreli bir dil kullandıkları tespit edildi. Müfettişlerin yapacağı incelemelerden sonra çetenin gümrüklerdeki bağlantılarının ortaya çıkacağı ve opersyonun gümrük görevlilerini de kapsayacağı açıklandı. Zanlılara karne veren Atatürk Havalimanı, Haydarpaşa, Halkalı ve Ambarlı gümrük sahalarındaki 12 şirkete, yakalanan malların piyasa değerinin 4 katı para cezası verildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber