Bu karta polis ceza yazmaz!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay Polis Haberleri gazetesinin tanıtım kartını 'bu kartı takarsanız kimse size ceza kesemez diyerek vatandaşlara 150 YTL'ye satan emekli başkomiser ve iki arkadaşı gözaltına alındı.

Beyoğlu'nda faaliyet gösteren Olay Polis Haberleri Gazetesi'nin, aralarında emekli başkomiser bulunan üç yöneticisi, dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlıların, gazetenin tanıtım kartını vatandaşlara 150 YTL'ye satarak menfaat sağladığı, polisin adını kullanarak reklam ve ilan aldığı ileri sürüldü. İstanbul Güvenlik Şube ekipleri, bazı kişilerin Emniyet Müdürlüğü adına işadamlarından yardım ve çıkardıkları gazete için reklam aldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Polis önceki gün, suçlamanın yöneltildiği Beyoğlu'ndaki Olay Polis Haberleri Gazetesi'nin merkezine baskın yaptı. Baskında, aralarına emekli Başkomiser İ.T'nin de bulunduğu 3 kişi gözaltına alındı. Emekli başkomiser İ.T'nin de aralarında bulunduğu zanlıların, İstanbul'un çeşitli semtlerini dolaşarak işadamlarına, 'Polis adına gazete çıkarıyoruz. Polise destek kampanyamız var.

n Bize raklam ve ilan vererek bu kampanyaya katkıda bulunun' dedikleri ileri sürüldü. Ayrıca kendilerine reklam veren işyerlerine tekrar giden zanlılar bu kez de üzerinde polis amblemi bulunan tanıtım kartlarını 150 YTL'den sattıkları görüldü. Zanlıların bu kartları sattıkları kişilere, 'Bu kartı alıp aracınızın ön camına koyarsanız hiç bir polis size ceza yazmaz. Aracınız asla çekilmez' dedikleri ileri sürüldü. Gözaltına alınan kişilerin ayrıca, ücret karşılığı araç ruhsat ve trafik işlemleri yaptıkları da belirlendi. Emekli Başkomiser İ.T'nin, gazete adına gece düzenleyeceklerini belirtip, üzerinde ücretsiz yazan davetiyeleri polise destek adı altında sattığı da belirlendi. Zanlıların, Sarıyer'de lüks restoranda düzenledikleri gecelerde sattıkları davetiyelerden de haksız kazanç sağladıkları iddia edildi.

Emniyet de dava açacak

Emniyet Müdürlüğü'nün de davacı olduğu zanlıların üzerlerinden çıkan ve vatandaşlara da 150 YTL'ye sattıkları ileri sürülen kartların halen emniyet görevlilerince kullanılan tanıtım kartlarıyla benzerlikleri de dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber